Adobe w cloud - jak to widzicie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: Adobe w cloud - jak to widzicie

Dla mnie to rozwiązanie wydaje się całkiem sensowne. Ja nie potrzebuję PS-a na co dzień a czasem potrzebuję profesjonalnego programu do grafiki - ergo - płacę za licencję na miesiąc/tydzień czy ile, robię co mam zrobić i po temacie. Po co mam kupować za kilka tysięcy coś co mi jest potrzebne sporadycznie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• grzegorzki
      Początki nałogu
      • 2009
      • 369

Zaraza już nadeszła - kliknij diabła.
      Można nawet zadzwonić do piekła - link.

Wyprowadzić sztandar i rozejśc się do domów !
      6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
      Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• michalab
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1580

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        płacę za licencję na miesiąc/tydzień czy ile, robię co mam zrobić i po temacie.
        Fajnie by było, ale niestety w niektórych przypadkach jest: "Annual commitment; billed monthly" :-(
        Ostatnio edytowany przez michalab; 8064.
        Zapraszam

Komentarz

• Merde
          Grzeczny i układny podpis
          • 2008
          • 7756

Dla mnie to rozwiązanie wydaje się całkiem sensowne. Ja nie potrzebuję PS-a na co dzień a czasem potrzebuję profesjonalnego programu do grafiki - ergo - płacę za licencję na miesiąc/tydzień czy ile, robię co mam zrobić i po temacie. Po co mam kupować za kilka tysięcy coś co mi jest potrzebne sporadycznie.
          Żebyś sobie czasem za godzinę nie mógł zapłacić...
          Dla sporadycznych użytkowników może taki sposób rozliczenia będzie korzystny, ale dla stałych?
          Albo dla tych, którzy do tej pory aktualizowali szopa co 2-3 wydania?
          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• olek.tbg
            Początki nałogu
            • 2011
            • 309

No właśnie. Załóżmy, że cena Lightroom4 to równe 500zł
            Na miesiąc około 42zł.
            Wątpię,żeby abonament wynosił tylko tyle dla kogoś, kto chce skorzystać tylko raz...
            Zakładając,że nie robimy upgrade LR tylko 2 lata siedzimy na jednej wersji. Około 21zł na miesiąc

Może będzie opcja "wiecznego" abonamentu?
            5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Komentarz

• grzegorzki
              Początki nałogu
              • 2009
              • 369

Dla takich cwaniaków to jest wypas - Creative Cloud apps for free for 30 days
              6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Jak na razie to są wszystko domysły i nie wiadomo jak będzie. Głównie chodzi o to żeby utrudnić z nieautoryzowanego korzystania z programu. Jak na razie udało się to tylko SONY z oprogramowaniem na PS3
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Merde
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez Bolek02
                  Głównie chodzi o to żeby utrudnić z nieautoryzowanego korzystania z programu.
                  Nieprawda, piraci sobie poradzą - jak zwykle.
                  Cloud ma na celu wydusić więcej grosza z bazy legalnych użytkowników.

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez grzegorzki
                    Dla takich cwaniaków to jest wypas - Creative Cloud apps for free for 30 days
                    Znaczy się jakich "cwaniaków" masz na myśli?
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• grzegorzki
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 369

Takich co robią co mają zrobić i po temacie, czyli cwanych cwaniaków.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Aha czyli po prostu chcesz tu pośmiecić sobie.
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• obcy21
                          Początki nałogu
                          • 2010
                          • 467

a ja się pytam po co to wszystko.
                          np. lubię obrabiać zdjęcia na samym szczycie jakiejś dużej góry bądź na środku pustyni. Zapomniałem uaktualnić PS-a na kolejny miesiąc i co nie uruchomi mi się.... a dostępu do internetu nie mam. jestem przeciwny temu rozwiązaniu...
                          Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Zamieszczone przez Merde
                            Nieprawda, piraci sobie poradzą - jak zwykle.
                            Cloud ma na celu wydusić więcej grosza z bazy legalnych użytkowników.
                            No nie jest to już takie oczywiste, bo trzeba będzie mieć konto Cloud i się na nie logować. Piraci raczej pozostaną przy dotychczasowej wersji.
                            Wszyscy Ci, którzy używają programu komercyjnie i tak będą musieli mieć licencję żeby normalnie funkcjonować.
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• strideer
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1905

No nie jest to już takie oczywiste, bo trzeba będzie mieć konto Cloud i się na nie logować. Piraci raczej pozostaną przy dotychczasowej wersji.
                              Wszyscy Ci, którzy używają programu komercyjnie i tak będą musieli mieć licencję żeby normalnie funkcjonować.
                              Jeśli Photoshop CC będzie instalowany i uruchamiany jak obecnie CS6 (a wszystko na to wskazuje), to bym się nie martwił o piratów. Na dobre i na złe.

Komentarz

• Merde
                                • 2008
                                • 7756

No nie jest to już takie oczywiste, bo trzeba będzie mieć konto Cloud i się na nie logować.
                                Już to chyba pisałem - nie doceniasz piratów. To nie jest ograniczenie nie do przeskoczenia, wierz mi.

Komentarz

Pracuję...