Adobe Lightroom 5 i 6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iza73
    Bywalec
    • 2010
    • 222

Odp: Adobe Lightroom 5

Zamieszczone przez scooter
    32 bity to mniej wiecej sredniowiecze
    Naprawdę, WOW ! Ale jestem zacofana, chyba się popłaczę z rana w poniedziałek. Pewnie jeszczze muszę wymienić 5d2 na 5d3 by być na topie ?!

Komentarz

• scooter
      Uzależniony
      • 2005
      • 857

Nie pisalem ze jestes zacofana tylko ze 32 bity to juz staroc. Brak adresowania wiekszej ilosci ramu jest najwiekszym problemem systemow 32 bitowych.

Komentarz

• mnocon
        Bywalec
        • 2011
        • 132

Wiekszosc lapkow dzis juz ma 64, nie chodzi tylko o adobe ale ogolnoe o caly system i ilosc ramu. Dzis wiekszosc ma min 6-8 gb ramu.
        Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Komentarz

• iza73
          Bywalec
          • 2010
          • 222

Gdybym miała worek pieniedzy to bym zmieniała co pół roku komputer i aparaty. Niestety nie posiadam takowego i posiadam bardzo stary 4 letni komputer ze starym win 7pro 32 bit.
          Ale nie to jest przedmiotem dyskusji wiec proszę o ewentualne konstruktywne odpowiedzi na temat o który pytałam.

Komentarz

• Eknana
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 16

Zamieszczone przez iNTERGARAGE
            Nie rozumiemy się. Potrzebuje wiedzieć gdzie w LR5 wyłaczyć autokorektę, bo z tego co zauwazyłem jest ona aktywna i poprawia mi wszystkie zdjecia podczas importu, czy tego chcę czy nie.
            Przy imporcie (okno importu, lewy panel) ustawiasz preset zerujący i zdjęcia zostaną załadowane bez żadnej korekty. Ten preset można ustawić jako domyślny.
            "Co głowa to rozum, co rozum to głowa,
            I woda sodowa, i woda sodowa"
            (Jan Brzechwa, Palcem w bucie. Woda sodowa, 1947)

Komentarz

• strideer
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1905

Zamieszczone przez iza73
              Gdybym miała worek pieniedzy to bym zmieniała co pół roku komputer i aparaty. Niestety nie posiadam takowego i posiadam bardzo stary 4 letni komputer ze starym win 7pro 32 bit.
              Ale nie to jest przedmiotem dyskusji wiec proszę o ewentualne konstruktywne odpowiedzi na temat o który pytałam.
              Jak masz 4-letni komputer, to z całą pewnością jest wyposażony w procesor 64-bitowy. Kwestia zmiany systemu operacyjnego co najwyżej - na wersję 64-bitową.

Komentarz

• iza73
                Bywalec
                • 2010
                • 222

Zamieszczone przez strideer
                Kwestia zmiany systemu operacyjnego co najwyżej - na wersję 64-bitową.
                No tak - 500zł + 200zł RAM (dokupić). Instalacja systemu 30min. Ale ja nie tylko mam LR na komputerze, konfiguracja i instalacja pozostałych programów tydzień. Do tego zapewne część nie ruszy.

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez iza73
                  Do tego zapewne część nie ruszy.
                  Urban legend.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• strideer
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1905

Zamieszczone przez iza73
                    No tak - 500zł + 200zł RAM (dokupić). Instalacja systemu 30min. Ale ja nie tylko mam LR na komputerze, konfiguracja i instalacja pozostałych programów tydzień. Do tego zapewne część nie ruszy.
                    U mnie to 5 godzin maks na zrobienie całego systemu ze wszystkimi aplikacjami i sterownikami (czasem dociągnięcie uaktualnień zabiera trochę więcej czasu zależnie jak działa sieć). Ale łatwiej narzekać na sztuczne problemy niż poszukać rozwiązania, prawda? Taką mamy rzeczywistość, że nowe wydania apek graficznych są robione pod 64-bity, bo to załatwia problem zasobów pamięciowych. Można się pogodzić, można obrażać, Twój wybór.

Komentarz

• scooter
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 857

Wydaje mi się ze po prostu przegapilas sprawemw momencie zakupu, chociaż nie wiem czy przy 7 wersja 32 i 64 bit nie korzystają z tego samego klucza. Przy wersji pro tak chyba właśnie było......

Komentarz

• nightcrawler
                        Dopiero zaczyna
                        • 2011
                        • 39

Zamieszczone przez scooter
                        Wydaje mi się ze po prostu przegapilas sprawemw momencie zakupu, chociaż nie wiem czy przy 7 wersja 32 i 64 bit nie korzystają z tego samego klucza. Przy wersji pro tak chyba właśnie było......
                        Wydaje mi się że nawet Premium posiadał ten sam klucz do wersji 32 i 64 bitowej tak więc nowego systemu nie trzeba kupować... a jedynie poświęcić parę godzinek na reinstal (przy dobrze zrobionym backupie ustawień programów reinstalke z wszystkimi programami robię w ok 2h a potem 5h instalują się aktualizacje Windowsa ).

Komentarz

• iza73
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 222

Jak kupowałam w lutym 2010 komputer w sklepach królowały procesory 2 rdzeniowe i Windows Vista. Kupiłam na "wyrost" Intela i5 4 rdzenie + Windows 7 Pro OEM. Niestety technika idzie do przodu a ja nie mam zamiaru się z nią ścigać.
                          Skąd można sciągnąć 64 bit ? Najwyżej wypnę dyski, podłączę jakiś stary ATA i zobaczę czy pójdzie na kluczu z 32bit.
                          Najgorzej to jak potem przenieść wszystkie konfiguracje, np. w LR bo podłączać ręcznie to odpada.
                          Ostatnio edytowany przez iza73; 33553.

Komentarz

• scooter
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 857

Daj jakiegos maila.....

Komentarz

• nightcrawler
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 39

Windows 7 - Download - Instalki.pl tak na szybko co google wyrzuciło

Komentarz

• iza73
                                Bywalec
                                • 2010
                                • 222

A w rodzimym języku ?

Komentarz

Pracuję...