Adobe Lightroom 5 i 6
Zwiń
X
-
-
Odp: Adobe Lightroom 5
W sprawie wysypywania sie LR 5, dostalem od Adobe naprawczy plik z instrukcja. Oto ona: Lightroom 5 crashes rating, flagging images | WindowsOstatnio edytowany przez wagteil; 36457.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Komentarz
-
To samo mnie wkurza! A oficjalna odpowiedź Adobe (tego za wodą) to "kup se upgrade do wersji 5". Tu rodzi się pytanie: czy Lr5 jest sprawniejszy niż Lr4?
Beta 5, u mnie, nie była wcale szybsza...
--- Kolejny post ---
oj tak!Komentarz
-
UI.DLL. Plik już mozna pobrać od Adobe, następnie podmienić i problem powinien ustąpić:
Lightroom 5 crashes rating, flagging images | WindowsKomentarz
-
Tak z innej beczki - albo mi to gdzieś umknęło, albo się nie znam:
Kupuje sobie Lr5 STE - wersja 'na dzisiaj'. Czy mogę sobie za free aktualizować wersje do 5.1,... , czy też trzeba sypnąć Adobe monetami za każdą aktualizację?
Btw, wagteil & quail dzięki za linka.EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
-
Aktualizujesz za free do bólu do każdej wersji 5.x. Licencja zostaje taka sama jak z 5.0.Komentarz
-
-
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
-
Nie wiem czy ktoś ma taki problem ale u mnie jak obrabiam zdjęcie w lightroomie 5 za pomocą tabletu Bamboo po zastosowaniu większej ilości Spot Removal albo pędzla komp strasznie zmula i praktycznie nie można pracować. Problem znika jak odstawie pióro i pracuje myszą. Jakieś rady ?Komentarz
-
Komentarz
-
Ale wersja 5 jest o wiele szybsza od bety mimo roznorakich bug-ów...
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |Komentarz
-
Po odlaczeniu twardego dysku i wygenerowaniu smart previews, pliki da sie wyeksportowac jako maly katalog, niestety katalog po otworzeniu na innym kompie nie daje sie uzywac w module devlop, suwaki sa nie aktywne. To ciekawe ze na pierwotnym komopie da sie je edytowac bez problemu, ale na innych kompach juz nie. Czy ktos wie jak sobie poradzic z problemem? Chcialbym zlecic edycje zdjec i wysylac je przez siec, ale wysylanie calych rawow to mordega.Ostatnio edytowany przez wagteil; 36457.Komentarz
-
Problem rozwiazany. Przy eksporcie jako katalog nalezy odznaczyc 'export negative files', a zaznaczone ma byc 'build include smart previews', include available previews tez mam zaznaczone. Zdjecia sie wyeksportuja jako maly katalog z mozliwoscia edycji.Po odlaczeniu twardego dysku i wygenerowaniu smart previews, pliki da sie wyeksportowac jako maly katalog, niestety katalog po otworzeniu na innym kompie nie daje sie uzywac w module devlop, suwaki sa nie aktywne. To ciekawe ze na pierwotnym komopie da sie je edytowac bez problemu, ale na innych kompach juz nie. Czy ktos wie jak sobie poradzic z problemem? Chcialbym zlecic edycje zdjec i wysylac je przez siec, ale wysylanie calych rawow to mordega.Komentarz
Komentarz