Błednie zapisane foty na karcie Lexar - jak odzyskac?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dOMO
    • 2005
    • 7

Błednie zapisane foty na karcie Lexar - jak odzyskac?

Witka,

Mam naprawde duzy problem. Robilismy na sesji dla niemalego klienta foty na 10D+Lexar 1GB 80x Proff. I co ? I jedna karta nie chce szczytac wszystkich fot.
    Aparat pokazuje zrobionych zdjec 56 a zostalo mu wolnych 2. Czyli cala karta zapelniona ale zdjec troche malo (w RAW'ach). Odpalam czytnik a tam w jednym folderku te nasze 56 zdjec a w reszcie (2 foldery) jakies pliki nazwane chinskimi krzaczkami (jak w necie gdy nie masz zainst. czcionek).
    I teraz pytanie jak te pliki ktore sa, bo zajmuja pamiec, odzyskac i jak przywrocic im postac fotek?
    (pliki krzaki sa nie do ruszenia system nie chce ich skopiowac wogole)
    56 zdjec spoko sie kopnely.

Jakie Wasze zdanie?
    Image Rescue?
    Pomocy!!!!!!!!!!1

dOMO
  • Calliactis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

Był takie programik który się nazwyał PCInspector - darmowy, miał moduł do odzyskiwania plików zarówno z dysków jak i kart pamięci... Zdaje się, że znajdziesz go tutaj: http://www.pcinspector.de/smart_medi...ry/welcome.htm - ale nie wiem czy tam jest ta pełna wersja... Ewenytualnie wyślij kartę pamięci do OnTrackData lub do krakowskiej Kuźni Komputerowej - tam na pewno Ci pomogą... W każdym razie nie zapisuj nic na tej arcie, nie formatuj, nie rób NIC - ewentualnie poza próbą odczytu...
    5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Ja kiedyś bawiłem się programem Photorescue (nie jest darmowy), ale mi zadziałał.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Semtex
        Początki nałogu
        • 2005
        • 347

pc inspector jest ok - poza tym jest program ontrack recovery - chyba nawet jest trial a jak już nic nie da to to ontrack biuro - jeszcze jedno sprawdz sobie lexar media rescue czy nie masz bad sectorów - program jest darmowy na stronie lexara - też odzyskuje zdjęcia + testuje karte pod względem uszkodzeń
        5d + plecak

Komentarz

• Polaco
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1135

A moze sprobowac GetDataBack ? IMHO rewelacyjny program...
          Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
          Troche moich knotow

Komentarz

• Diodak
            Uzależniony
            • 2005
            • 696

Odzyskiwanie danych

Mój kolega również poleca GetDataBack, a ja ze swojego doświadczenia w odzyskiwaniu danych niemałego zresztą nieskromnie mówiąc ;-), mogę w ciemno polecić EasyRecovery Pro OnTracka właśnie. Odzyskasz wszystko, w najgorszym wypadku nie będziesz miał oryginalnych nazw plików .

Jest też sporo programów stricte do odzyskiwania fotek z CFów i innej maści kart pamięci np. MediaUndelete firmy FileRecoveryTools. Program przelatuje każdy sektor karty i wszystko co znajdzie zapisuje na dysku. Można trafić nawet na jakieś starsze fotki lub ich... połówki .
            Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
            EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• dOMO
              • 2005
              • 7

Panowie dziekuje za Wasze uwagi i pomoc. Przetestuje i jak sie uda to opisze sprawe. Pozdrawiam - Domino.
              PS: Dzieki za szybkie odpowiedzi.

Komentarz

• dOMO
                • 2005
                • 7

Udalo sie, zdjecia odzyskane. Oto wyniki:

EasyRecovery Professional 167 fot (RAWy) zajelo mu to 7-8 min
                ImageRescue Lexara 158 fot (RAWy) tu 30 min

Chyba tylko ze 3-4 sie odzyskaly, ale nie byly czytelne przez system (nie wyswietlaly sie)

Dzieki jeszcze raz.

Pozdry
                dOMO

Komentarz

• PALOMBO
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 136

A CZY W TEN SAM SPOSÓB ( TYM PROGRASMEM ) MOŻNA ODZYSKAĆ USZKODZONE PLIKI .
                  Według kompa na mojej 1GB karcie Kingstona zmieściło się 100GB , są jakieć dziwne nazwy ( robaczki ) katalogów . zdjęcie te które pokazuje nie dają się otwierać .

POMOCY !!!!!!

Z góry dzięki
                  20D , latarka i jakieś szkło

Komentarz

Pracuję...