Własnoręczny podpis jako znak wodny

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blizzard
    Coś już napisał
    • 2005
    • 76

Własnoręczny podpis jako znak wodny

Znalazł ktoś może jakiś tutorial (ewentualnie podpowie mi) jak zrobić znak wodny z własnoręcznego podpisu?
    Szukałem w Google, ale wyskakują same tutki z wykorzystaniem czcionki.
    Najbardziej chodziło by mi o poradę na czym i czym wykonać podpis, jak go sfotografować i jak obrobić np w PhotoShopie, żeby kontury były ostre, a napis był jednolitego koloru.

Chciałbym uzyskać podobny napis do takiego jak tutaj:
    http://www.foto-ptaki.pl/index.php?o...per&Itemid=197
    Canon 50D|Tamron AF 17-50mm 1:2.8|EFS 17-85mm 1:4-5,6 IS|Canon EF 85mm 1:1,8|Canon A-1|Vivitar 28-210mm 1:3,5-5,6 Macro 1:4x
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Akurat linkowany przykład wygląda jak font, nie pismo odręczne.

Jeśli koniecznie chcesz mieć podpis odręczny, to sugeruję zrobić to po prostu w jakimś formacie wektorowym który będzie można otworzyć i zrastrować w Photoshopie.
    Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Możesz się podpisać na tablecie. Większośc ma dołączone oprogramowanie, które zamienia podpis na rózne formaty graficzne, równiez bywa, że i wektorowe.
      Równiez można podpisac się na jednolitym, kontrastujacym tle, zrobić temu zdjęcie, lub zeskanować, usunąć tło i odpowiednio obrobić w programie graficznym.
      Fajnym rozwiązaniem jest wykonanie z takiej grafiki fontu. Można uzyc programu FontCreator, który zamienia dowolną grafike na font. To bardzo wygodne w uzyciu narzędzie.
      Nie napisze tutka, bo mi się nie chce. Wszystko jest na sieci. Swego czasu tez w ten sposób zdobywałem informacje.
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• simon83
        Bywalec
        • 2007
        • 216

Ze względu na specyficzne dla każdej osoby łączenie znaków przy pisaniu zrobienie porządnej czcionki będzie baaardzo trudne. Chyba, że myślisz o tym żeby wykorzystywać ją jedynie do podpisu, wtedy faktycznie rozwiązanie nieocenione
        Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
        Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez simon83
          Ze względu na specyficzne dla każdej osoby łączenie znaków przy pisaniu zrobienie porządnej czcionki będzie baaardzo trudne. Chyba, że myślisz o tym żeby wykorzystywać ją jedynie do podpisu, wtedy faktycznie rozwiązanie nieocenione
          Myślałem o całym podpisie, jako pojedynczym foncie.
          Oczywiście, rozbicie na poszczególne litery tak, aby zawsze grało ze sobą, to wyższa szkoła jazdy.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• blizzard
            Coś już napisał
            • 2005
            • 76

Dzięki za odpowiedzi.
            Nie zależy mi na pojedynczych literach (chociaż w necie znalazłem informacje jak to robić.), myślałem raczej obrazie.
            Co do tabletu, to posiadam, ale jednak tablet inaczej odwzorowuje pismo odręczne.
            Bardzo mnie przekonał Merde z tą czcionką, może rzeczywiście poszukam jakiejś fajnej czcionki "ręcznopodobnej" i ją wykorzystam.
            Canon 50D|Tamron AF 17-50mm 1:2.8|EFS 17-85mm 1:4-5,6 IS|Canon EF 85mm 1:1,8|Canon A-1|Vivitar 28-210mm 1:3,5-5,6 Macro 1:4x

Komentarz

• photographus
              Początki nałogu
              • 2007
              • 434

watermark w formie podpisu wykonałem w ps-ie na przezroczystej warstwie wpisując nazwisko za pomocą pędzla i użyciu tableta Wacom. Następnie z przerzroczystością zapisałem jako .png
              That's all Wygląda tak: [....]
              Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.
              regulamin pkt 8

Komentarz

• blizzard
                Coś już napisał
                • 2005
                • 76

Dzieki photographus za podpowiedź, rzeczywiście wygląda to ładnie. Spróbuję wykorzystać twoją podpowiedź, jak to zrobię to wrzucę fotkę.

Komentarz

Pracuję...