QuickTime rzeczywiście nie ma nic.Po prostu zrobiłem dwie sprawy na raz i nie wiedziałem co tak naprawdę pomogło.Jednak podkreślam, że po usunięciu DPP z systemu Nie instalowałem DPP z płyty CD. Płyta jednak musi być w napędzie aby można było zainstalować upgrade DPP. I zadziałało.
DPP 3.11 z nowym wynalazkiem DLO
Zwiń
X
-
Ach, tu dodałeś istotną informację..QuickTime rzeczywiście nie ma nic.Po prostu zrobiłem dwie sprawy na raz i nie wiedziałem co tak naprawdę pomogło.Jednak podkreślam, że po usunięciu DPP z systemu Nie instalowałem DPP z płyty CD. Płyta jednak musi być w napędzie aby można było zainstalować upgrade DPP. I zadziałało.

To napisz proszę jeszcze czy to był:
Digital Photo Professional 3.11.26 Updater for Windows
z tej strony, czy który?
I czy "usunięcie z systemu" polegało tylko na odinstalowaniu, czy potem coś jeszcze manualnie usuwałeś?Ostatnio edytowany przez Kuba1; 37822.Komentarz
-
Usunąłem poprzez panel sterowania bez usuwania plików ręcznie.Ach, tu dodałeś istotną informację..
To napisz proszę jeszcze czy to był:
Digital Photo Professional 3.11.26 Updater for Windows
z tej strony, czy który?
I czy "usunięcie z systemu" polegało tylko na odinstalowaniu, czy potem coś jeszcze manualnie usuwałeś?
Do instalacji użyłem wesji DPP 3.11.31 która leży tutaj: http://www.usa.canon.com/cusa/consum...ersAndSoftware
Nie próbowałem takiej operacji z 3.11.26 .Ostatnio edytowany przez 1glider; 41496.Komentarz
-
Ja mam na Win7 64bit i jest wszystko OK. Może masz RAWY czymś zmienione. Wystarczy jakiś bit zmienić i już plik jest niewidoczny w zakładkach Lens. O ile we wcześniejszych wersjach DPP mogłem exif toolem czy ręcznie wpisywać do RAWa dowolne szkło Canona do korekcji o tyle teraz jak mam np. dandelion z info 50mm to tylko mogę podłożyć jakieś szkło Canona 50mm, żeby była widoczna korekcja Lens.
Może jakimś programem kopiujesz rawy na komputer i coś się w nich zmienia?Komentarz
-
Podeślij jakiegoś RAW'a na prywatnego mail'a.Zobaczę czy u mnie będzie chodził.
Komentarz
-
Bo od niedawna trzeba też stosownie do żądanego szkła ustawić wartości ShortFocal i LongFocal (skrajne wartości ogniskowych zooma lub stałki). Najłatwiej z pomocą ExifToolGUI. ;-)
Najnowszy DPP rzeczywiście znów pobiera poprawnie listę "szkieł DLO". Chyba za wcześnie go testowałem... i pisałem.
Ostatnio edytowany przez ewg; 7397.Komentarz
-
po namyśle na powrót po lekturze tego tematu zainstalowałem DPP, zrobiłem aktualizacje i mimo iż spodziewałem się takich rezultatów to jedno mnie zdziwiło...DPP ślimaczy sie bardziej niż Lr3, mowa oczywiście o raw.
Macie jakieś sugestie?
system vista 64bit 4gb ram procesor athlon dual core 64 1,9GHz
p.s
kiedyś na netbooku wcześniejsze wersje chyba śmigały lepejKomentarz
-
Nie wiem jak się zmienia "jakiś bit" w RAW'ach. Mam systemowe obiektywy. Pliki są widoczne w programie. Zakładka "Lens" jest widoczna w programie. Problem jaki mam - opisałem: program nie aktualizuje danych do korekcji obiektywu, ściąga aktualizację, informuje o instalowaniu, raportuje sukces i ...doopa.Ja mam na Win7 64bit i jest wszystko OK. Może masz RAWY czymś zmienione. Wystarczy jakiś bit zmienić i już plik jest niewidoczny w zakładkach Lens. O ile we wcześniejszych wersjach DPP mogłem exif toolem czy ręcznie wpisywać do RAWa dowolne szkło Canona do korekcji o tyle teraz jak mam np. dandelion z info 50mm to tylko mogę podłożyć jakieś szkło Canona 50mm, żeby była widoczna korekcja Lens.
Może jakimś programem kopiujesz rawy na komputer i coś się w nich zmienia?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki, wysłałem czystego z 550D.Komentarz
-
-
-
Też mam ten sam problem z DLO, a mianowicie wszystko się pobiera itd. a dane później niedostępne
Spróbuje chyba przeinstalować...
W tym sofcie fajny jest algorytm wyostrzania, ale po takim zabiegu niestety nie widać tych efektów w lightroom :sad:Komentarz
-
-
Zapytam jeszcze raz: posta powyżej przeczytałeś (dokładnie i ze zrozumieniem)?
Dla ułatwienia dodam, że pojawiło się tam rozwiązanie (nie wiem czy skuteczne w twoim wypadku - musisz to sam sprawdzić) nie wymagające reinstalacji.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
Komentarz