Canon Easy-PhotoPrint Pro 2.45

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 2marekm
    Początki nałogu
    • 2007
    • 419

Canon Easy-PhotoPrint Pro 2.45

Czy ktoś używa tego softu, który instaluje się jako plugin w Photoshopie do drukowania na drukarkach Canona ?
    Mam go zainstalowanego, ale "odpalając" wyświetla taki komunikat:
    "No supported printer found. Connect a printer supported by this software, and then install a driver. Exiting Easy-PhotoPrint Pro.
    Posiadam drukarkę iP6700D, i obawiam się, że tej drukarki nie obsługuje.
  • Janusz Body
    Moderator
    • 2004
    • 5757

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• 2marekm
      Początki nałogu
      • 2007
      • 419

Program, który jest pod tym linkiem, mam. Pomimo, że jest bardzo dobry, nie można w nim instalować profili ICC. Natomiast w wersji "Pro", który jest pluginem do PS...ICC można.

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

Zamieszczone przez 2marekm
        Program, który jest pod tym linkiem, mam. Pomimo, że jest bardzo dobry, nie można w nim instalować profili ICC. Natomiast w wersji "Pro", który jest pluginem do PS...ICC można.
        Ale po co Ci to? :-) Spod PSa można drukować z pełną kontrolą CMS. Można napisać akcję i drukować z batcha. Jak to nie wystarcza to Qimage - chyba naj... do drukowania. Tego rodzaju (Easy Print czy coś w tym guście) są zwykle bardzo słabo wspierane. Canon i tak rozdaje je za darmo z drukarkami więc po sprzedaży drukarki traci zainteresowanie rozwojem oprogramowania :-)

Janusz,

Komentarz

• 2marekm
          Początki nałogu
          • 2007
          • 419

Zamieszczone przez Janusz Body
          Ale po co Ci to? :-) Spod PSa można drukować z pełną kontrolą CMS. Można napisać akcję i drukować z batcha. Jak to nie wystarcza to Qimage - chyba naj... do drukowania. Tego rodzaju (Easy Print czy coś w tym guście) są zwykle bardzo słabo wspierane. Canon i tak rozdaje je za darmo z drukarkami więc po sprzedaży drukarki traci zainteresowanie rozwojem oprogramowania :-)
          A no po to, aby drukować np. cztery zdjęcia 10x15, lub dwa 15x21 na papierze A4 bez marginesów.
          Wiem, ze można to robić w PS, ale nie tak prosto i szybko jak w wymienionym programie Canona.
          Przypuszczam, ze ten plugin Easy-PhotoPrint Pro rozwiązał by wszystkie moje problemy.
          Ostatnio edytowany przez 2marekm; 9352.

Komentarz

• Janusz Body
            Moderator
            • 2004
            • 5757

Zamieszczone przez 2marekm
            A no po to, aby drukować np. cztery zdjęcia 10x15, lub dwa 15x21 na papierze A4 bez marginesów.
            Wiem, ze można to robić w PS, ale nie tak prosto i szybko jak w wymienionym programie Canona.
            Przypuszczam, ze ten plugin Easy-PhotoPrint Pro rozwiązał by wszystkie moje problemy.
            Z 5 lat używam tylko tego: http://www.ddisoftware.com/qimage-u/features.htm i też nie mam problemów :-)

Bez marginesów to serwis drukarki a nie programu. Zwykle jest ograniczony tylko do niektórych rozmiarów papieru i nie zawsze się da. Nie wiem jak Twoja drukarka - być może nie drukuje na A4 bez marginesów.

Janusz,

Komentarz

• 2marekm
              Początki nałogu
              • 2007
              • 419

Zamieszczone przez Janusz Body
              Z 5 lat używam tylko tego: http://www.ddisoftware.com/qimage-u/features.htm i też nie mam problemów :-)

Bez marginesów to serwis drukarki a nie programu. Zwykle jest ograniczony tylko do niektórych rozmiarów papieru i nie zawsze się da. Nie wiem jak Twoja drukarka - być może nie drukuje na A4 bez marginesów.
              Będę musiał ściągnąć triala i spróbować.
              Moja drukarka drukuje bez marginesów i z marginesami. Nie wiem jak inni, ale ja nie lubię marginesów

Komentarz

• conti
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 36

Czy nie taniej i prościej do labu zanieść?

Komentarz

• 2marekm
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 419

Zamieszczone przez conti
                  Czy nie taniej i prościej do labu zanieść?
                  Z pewnością taniej i prościej, tylko kogo by "doili" producenci drukarek, sprzedając nam tusze oryginalne w cenach, które przyprawiają o zawrót głowy Provident "zaciera rączki"

Komentarz

Pracuję...