NIK Software dla CS5 x64bit

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nasedo
    • 2010
    • 5

NIK Software dla CS5 x64bit

Witam. Teoretycznie istnieje NIK Sotfware na platformę 64bitową. Jednak po zainstalowaniu w trakcie włączania się CS5 wyskakuje błąd w momencie ładowania pluginów NIKa. Na jakimś forum anglojęzycznym przeczytałem, że inni też tak mają, ale rozwiązania nie znają. Gdzieś też przeczytałem, że po prostu trzeba zainstalować sobie pod fotoszopę w wersji 32bitowej NIK również w wersji 32bitowej. Tak też zrobiłem, jednak CS5 działa wtedy niepoprawnie: załącza się ładując pluginy NIKa jednakże nie da się nic zrobić w fotoszopie bo wszystkie funkcje są nieaktywne. Nawet się już nie da wyłączyć fotoszopy krzyżykiem w górnym rogu, tylko pozostaje alt ctrl del.

Czy ktoś zna rozwiązanie dla tego problemu? rozumiem, że NIK będzie musiał poprawić wersję 64bitową i tyle. Ale żeby chociaż wersja 32bitowa działała...

zaraz oszaleję
    dodam że mam Windows7.
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez nasedo
    Ale żeby chociaż wersja 32bitowa działała...

zaraz oszaleję
    dodam że mam Windows7.
    Mi wersja 32bitowa działa na CS4 (Win7 Home Premium 64bit), tylko musisz odpalić i PSa w 32bitowej wersji.
    Powinien być pod ścieżką: C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop (...) - dalej sobie poradzisz
    Dla porównania wersja 64bitowa jest pod ścieżką "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop(...) .

Komentarz

• nasedo
      • 2010
      • 5

Dzięki. Z instalacją sobie poradzę. Grunt, żeby się zainstalowało

Czyli zachęciłeś mnie do ściągnięcia i zainstalowania CS4. To jest bez sensu, bo nie po to kupiłem wypasiony komputer... no ale trudno Zobaczymy czy da to chociaż skutek działania, dam znać.

Komentarz

• lukaszr
        Bywalec
        • 2009
        • 130

Mojemu znajomemu NIK działa też na wersji CS5 64bit.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez nasedo
          Czyli zachęciłeś mnie do ściągnięcia i zainstalowania CS4.
          No nie o to mi chodziło. Daj po prostu znać, czy na pewno odpalasz 32bitową wersję CS5 z podanej adekwatnej ścieżki (Program Files x86 a nie samo Program Files). Dopiero jeśli jesteś pewien, że na pewno odpalasz 32bitowego CS5 z 32bitowym Nik Software to możesz próbować jednak z inną wersją PSa.

Komentarz

• mariush
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 29

Na 90% to jakiś problem konfliktu sprzęt-oprogramowanie (lub jakieś zabezpieczenie przed używaniem pirackiego NIKa). Porada pewnie najbardziej geekowska jaka może być, ale... próbowałeś zainstalować wszystko (łącznie z Windowsem) od nowa, na czysto?

U mnie NIK działa bez problemu na w PS CS6 64 bitowym, WINDOWS7 oczywiście.
            Moje fotografie - http://www.mariuszsarzynski.pl/
            Blog z głupotami - http://photohibition.blogspot.com/

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez mariush
              w PS CS6
              Wyszedł już?

Komentarz

• marszull
                Bywalec
                • 2011
                • 126

5.5 szostki jescze nie ma

Komentarz

• moregun
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 351

potwierdzam na win 7 i cs5 64 bit działa cały pakiet nik sotware

Komentarz

• Altair
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 24

Tylko że otwieranie wersji 32bit przy korzystaniu z 64bit to troszkę nie bardzo... U mnie na 64bit działa wszystko w porządku (wersje 64bitowe).

Komentarz

• California Dreamer

Rozwiązał ktoś z Was powyższy problem ?
                      Męczę się już jakiś czas z zainstalowaniem Nik'a pod Photoshopa, bez żadnego zadowalającego rezultatu.

Szukałam w necie i sporo osób pisało o podobnym problemie ale nikt nie napisał jak sobie z tym poradził.
                      Jedyną sensowną rzecz jaką znalazłam na Flickr to :

"LATEST: the issue on my machine is a conflict between the nvidea graphics card and the intel graphics chipset. If the intel graphics is disabled it all works OK.

If you are using a new Dell with nvidea graphics card and are experiencing this problem please let me know as Dell are now investigating this issue."

U mnie jest dokładnie to samo. Dell Xps, windows7 64bit, nvidea graphics .... wyłączanie za każdym razem Intel'a jest bezsensowne.
                      Wie ktoś co można zrobić żeby w końcu wszystko zaczęło działać?

Komentarz

• underhand
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 126

...trzeba nakarmić bydło przednie jak na razie, poczekaj aż się pojawi wersja stabilna CS`a

Komentarz

• downunder
                          Dopiero zaczyna
                          • 2011
                          • 28

Na moim Dellu Win7 64 bit Ultimate, PS CS5 64 bit i filtry Nik'a współpracują bez problemu (nic nie musiałem ustawiać).

Komentarz

• raado
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 149

Widocznie wersja windowsa 7 ma, lub może mieć znaczenie. U mnie na win7 64bit Home edition, nie działa
                            5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Komentarz

• punky
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 483

Win 7 ultimate + CS 5 + Najnowszy Nik śmiga aż miło na 64 bitach
                              R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Komentarz

Pracuję...