Canon Raw Codec pod Windows 7 !!!!!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kameello
    • 2009
    • 4

Canon Raw Codec pod Windows 7 !!!!!!!

Panie i Panowie z forum.Użytkownicy C..Canonierzy-Prośba.Szukam jak w opisie Canon Raw Codec pod win 7 64 bit...Niestety nerwki mi puściły i już nie szukam.Może Wy coś znajdziecie ???????.Dzięki z góry ......Jak coś macie to na [email protected] ..
  • ferdekkiepski
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 20

Też kiedyś szukałem i z tego co pamiętam to nie ma.
    Znalazłem za to podobny soft innego producenta:
    Beautiful and fast image viewer for photographers, and robust imaging components for Microsoft Windows.

Komentarz

• MiSzu
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 15

Zamieszczone przez Kameello
      Panie i Panowie z forum.Użytkownicy C..Canonierzy-Prośba.Szukam jak w opisie Canon Raw Codec pod win 7 64 bit...Niestety nerwki mi puściły i już nie szukam.Może Wy coś znajdziecie ???????.Dzięki z góry ......Jak coś macie to na [email protected] ..
      Np. Fast Picture Viewer (http://www.fastpictureviewer.com/codecs/), jest szybki, dostępny w 32- i 64-bitowej wersji. Niestety, nie jest darmowy (od 15 USD), ale jego zalety moim zdaniem rekompensują konieczność poniesienia kosztów.

Komentarz

• dziobolek
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2634

Zamieszczone przez MiSzu
        Np. Fast Picture Viewer (http://www.fastpictureviewer.com/codecs/), jest szybki, dostępny w 32- i 64-bitowej wersji. Niestety, nie jest darmowy (od 15 USD), ale jego zalety moim zdaniem rekompensują konieczność poniesienia kosztów.
        Zapomniałeś dodać, że za $14.95 dostajesz tylko Codec-Pack, a nie Fast Picture Viewer,
        za ktorego to trzeba dodatkowo zapłacić $39.95 a w pakiecie z codecami $49.95.

Pozdrówka!
        "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
        Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
        tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• huculak
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 29

Ja do przeglądania Raw-óW pod windows 7 używam picassy

Komentarz

• Totalny
            Dopiero zaczyna
            • 2011
            • 33

ja My ViewPad. polecam programik

na początku coś szwankował, ale działa z cR2
            "Zginęło wielu wspaniałych kierowców rajdowych, lecz odczytuję to jako pech, który w tej dyscyplinie przypłacić można dość szybko życiem. Jest to wielka tragedia, gdy w wyniku rywalizacji sportowej umiera człowiek." - Marian Bublewicz
            50D plus wiele nadziei.

Komentarz

• ZarJac
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 38

RAW'y Canona (i nie tylko) bardzo sprawnie otwiera darmowy FastStone Image Viewer. Działa pod każdym Windows, z 7 64-bit włącznie.
              Strona programu http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
              EOS R5, CANON RF 24-105mm f/4L IS USM, RF 100mm f2,8L MACRO IS USM, RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM, RF 50mm f/1,8 STM, 580EX, (+ EF-EOS R na wszelki wypadek).

Komentarz

• MiSzu
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 15

Zamieszczone przez dziobolek
                Zapomniałeś dodać, że za $14.95 dostajesz tylko Codec-Pack, a nie Fast Picture Viewer,
                za ktorego to trzeba dodatkowo zapłacić $39.95 a w pakiecie z codecami $49.95.

Pozdrówka!
                Oczywiście, ale pytanie było o kodeki, a nie o program do przeglądania zdjęć .

Pozdroowka
                Michał

Komentarz

• airhead
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2495

chyba nie rozumiem, co autor rozumie przez kodek do rawów. chcecie jest przeglądać w przeglądarce windowsa?
                  Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                  Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• dziobolek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2634

Zamieszczone przez airhead
                    chyba nie rozumiem, co autor rozumie przez kodek do rawów. chcecie jest przeglądać w przeglądarce windowsa?
                    Dokładnie o to chodzi...
                    No i coby się wyświetlały jako miniaturki po otwarciu w oknie eksploratora.

Zamieszczone przez MiSzu
                    Oczywiście, ale pytanie było o kodeki, a nie o program do przeglądania zdjęć .
                    Oczywiście...

Tylko przeczytaj jeszcze raz (ze zrozumieniem) co napisałeś w poście #3
                    Właśnie do tego się odniosłem

Pozdrówka!
                    Ostatnio edytowany przez dziobolek; 20044. Powód: Automerged Doublepost

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150

Komentarz

• bob_
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 150

Po godzinach spędzonych przy wujku google, też się ostatecznie poddałem i na razie używam (póki się trial nie skończy) codec packa z FastPictureViewer. Odżałuję te 15 dolarów, tym bardziej, że daje mi to możliwość wyświetlania miniatur także z EX1 (pliki srw) i wielu innych.
                      Z tego co pamiętam, choć Canon codec jest dostępny pod XP i w ogóle systemy 32 bitowe, to kiedy jeszcze używałem xp-32 jego zainstalowanie kompletnie nic nie dawało - miniatury nadal pozostawały ikonami. Gdzieś w readme wyczytałem, że potrzebna jest jeszcze w systemie przeglądarka zdjęć mikroswądu z grupy "LIVE". Przez upierdliwość tego rozwiązania olałem to w końcu i nie wiem czy te kodeki da się w ogóle normalnie odpalić...
                      piątka, trochę szkła i gadżety

Komentarz

• mxw
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2315

Zamieszczone przez Kameello
                        Szukam jak w opisie Canon Raw Codec pod win 7 64 bit...Niestety nerwki mi puściły i już nie szukam.
                        Zamieszczone przez bob_
                        Po godzinach spędzonych przy wujku google, też się ostatecznie poddałem
                        Zamieszczone przez ferdekkiepski
                        Też kiedyś szukałem i z tego co pamiętam to nie ma.
                        Zamieszczone przez dziobolek
                        Dokładnie o to chodzi... coby się wyświetlały jako miniaturki po otwarciu w oknie eksploratora.
                        hej, no q..de, nie załamujcie mnie

rok temu stawiałem sobie w domu win7/64, kilka minut szukania wtyczki w sieci i bez problemu do dziś pięknie mi pokazuje miniaturki i podgląd CR2 w exploratorze.
                        i to pieruńsko szybko.
                        i za darmo.
                        i żaden trial. (no, przynajmniej po roku nadal działa)

jak wrócę do chaty, to spróbuję sprawdzić, co to było. tylko jak to sprawdzić?? :wink:
                        pozdro.,
                        m.

Komentarz

• bob_
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 150

No to sprawdzaj, sprawdzaj i podaj rozwiązanie
                          piątka, trochę szkła i gadżety

Komentarz

• mxw
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2315

jeszcze do domu nie wróciłem, ale tak teraz spojrzałem w sieć - być może mam właśnie codec od fastpictureviewer'a - rok temu był za darmo, teraz jest za 15 US$
                            pozdro.,
                            m.

Komentarz

• dziobolek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2634

Zamieszczone przez mxw
                              jeszcze do domu nie wróciłem, ale tak teraz spojrzałem w sieć - być może mam właśnie codec od fastpictureviewer'a - rok temu był za darmo, teraz jest za 15 US$
                              Całkiem możliwe, bo do końca roku 2010 te kodeki były "gratis".

Pozdrówka!

Komentarz

Pracuję...