x.crw ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kvbus

x.crw ???

Cześć!

To mój pierwszy post mam na imię Kuba i mma 18 lat a Canona Powershota mam od 3 tygodni i chcaięłm sie zapytac o format RAW, ponieważ aparat zapisuje mi go jako *.crw (bodajże) a moj PS mi tego nie czyta co moge w takiej sytuacji zrobic ??!?!
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Sprecyzuj "moj PS" , tzn podaj wersje .

Komentarz

• kvbus

photoshop 7.0 PL CE sciagnałem tez camera RAW 3.1 bo wyczytałme ze w nim jets obsłoga powershota g6 -ale musze przyznac ze nie mam wiem jak tego plug-in'a zainstalowac po sciagnieciu pliku ZIP i rozpakowaniu mam 2 inne : camera RAW.8bi oraz adobe DNG converter.exe -ten exe'k mi nie dział bo mma brakujacego dll'a, a camera RAW.8bi nie wiem jak zainstalowac - gdzie wrzucuc zeby działało po wrzuceniu do katalogu .../adobe photoshop/plugins/format file/ - nic sie nei zmieniło nadal widiz tylko rozszerzenie RAW a nie CRW
      Ostatnio edytowany przez Gość; 2695.

Komentarz

• Nemeo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1757

Ściągnij sobie, tzn. kup sobie, Adobe Photoshop CS2, i po problemie.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

PS 7.0 nie obsluguje wersji 3.1 pluginu Adobe Camera RAW, tylko 2.4 - tego powinienes sciagnac.
          A najlepiej, jesli masz oryginalnego PS to kup update do CS2 i bedziesz bardzo zachwycony.
          Jesli nie, to sprobuj darmowego RAWShooterEssentials ( www.pixmantec.com ).

Komentarz

• kvbus

wielkie dzieki za pomoc, pozdrawiam !

Komentarz

Pracuję...