Capture One 6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

OT o legalności i piractwie tutaj -> http://www.canon-board.info/showthre...487#post985487
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Manfred
      Coś już napisał
      • 2006
      • 99

Capture One Express 6 za free

p.s. juz ktos zapodal linka wczesniej
      Ostatnio edytowany przez Manfred; 5379.

Komentarz

• jinks
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2178

Czy przy sRAW-ach działają Wam korekcje obiektywów? Aparat 5dmkII.
        Miłego dnia
        moja www

Komentarz

• manfred1
          Uzależniony
          • 2007
          • 842

Mam pytanie jeśli zrobię dodatkową warstwę to jak z poziomu programu spłaszczyć zdjęcie do jednej warstwy?
          Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• jinks
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2178

Zamieszczone przez manfred1
            Mam pytanie jeśli zrobię dodatkową warstwę to jak z poziomu programu spłaszczyć zdjęcie do jednej warstwy?

Nie da się - to nie photoshop Przy wywołaniu mamy jpg lub tiff z 1 warstwą
            a tak bardziej serio to możesz wywołać kilka razy rawa i połączyć w PS.
            Miłego dnia
            moja www

Komentarz

• conti
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 36

Zamieszczone przez Manfred
              Capture One Express 6 za free

p.s. juz ktos zapodal linka wczesniej
              Już niestety wyczerpana ilość licencji

Komentarz

• Roby
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 34

Noise reduction

Mam pytanie. Jak ustawić parametry usuwania szumów w C1 tak aby były potem domyślne. Np. ustawiam wszystko na 0 wybieram save as defaults i wciąż mam stare wartości domyślne. Zrobiłem różne presety i dalej nic.

Komentarz

• manfred1
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 842

Witam ciąg dalszy odkrywania Capturka. Dzis z pośród wielu zdjęć kilkadziesiąt otagowałem kolorem. Po kliknięciu w sort ustawił mi zdjęcia na górze te które otagowałem kolorem. Problem polega na tym iż jak zamknę program i ponownie otworzę kliknę na sort i wybieram color tag to grupuje mi zdjęcia na górze tylko za każdym razem w innej kolejności. Co zrobić aby zdjęcia otagowane otwierały się u góry za każdym razem w tej samej kolejności?

Komentarz

• tiroy
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 68

Dziś pojawiła mi się w mailu oferta na upgrade do wersji 6 za 30 euro. Ale nie udało się z niej skorzystać, bo walidacja vouchera kończy się komunikatem:
                    promotion_not_valid_for_selected_products

Na co support twierdzi, że
                    This is for US based Sale. That is why it will not work for you

czego w samej ofercie nie ma. Jedyne ograniczenie to że jest ważna do 4.12.
                    Udało się komuś zakupić?
                    40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
                    Capture One 5, GIMP, Machinery

Komentarz

• manfred1
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 842

Już pewnie wszyscy wiedzą o nowej wersji LR http://www.fotografuj.pl/News/Adobe_...room_4/id/5823 mam pytanie czy C1 zamierza w swoim programie wprowadzić przy pomocy pędzla funkcje regulacji lokalnej, w tym redukcji szumów, usuwania mory i balansu bieli. Tak naprawdę najbardziej odpowiadała by mi ta ostatnia.

Komentarz

• sebol1204
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 89

Już pewnie wszyscy wiedzą o nowej wersji LR http://www.fotografuj.pl/News/Adobe_...room_4/id/5823 mam pytanie czy C1 zamierza w swoim programie wprowadzić przy pomocy pędzla funkcje regulacji lokalnej, w tym redukcji szumów, usuwania mory i balansu bieli. Tak naprawdę najbardziej odpowiadała by mi ta ostatnia.
                        Kiedyś się bawiłem trialem c1 (wersja 6) i z tego co pamiętam dało się robić korekcje lokalne, nie dało się chyba tylko zmieniać lokalnie balansu bieli ;-)
                        2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
                        Galeria na CB
                        Blog

Komentarz

• manfred1
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 842

Jak zaznaczę zdjęcie i kliknę na Enter zdjęcie zostaję objęte pomarańczową ramką. Jak się tego pozbyć? Problem polega na tym iż to zdjęcie nie chce zniknąć z głownego okna. Po kliknięciu na inne zdjęcie wyświetlają się oba to z ramką i to drugie.
                          Ostatnio edytowany przez manfred1; 11841.

Komentarz

• ajma
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 47

kliknąć prawym klawiszem myszki na zdjęciu z pomarańczową ramką i wybrać opcję: Clear Compare Variation

Komentarz

• manfred1
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 842

Podziękował serdecznie. To może podpowiesz mi jeszcze jak ustawić program aby nie dokonywał wyostrzania i odszumiania automatycznego ?
                              Ostatnio edytowany przez manfred1; 11841.

Komentarz

• underhand
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 126

Podobno dzis taniej http://www.anpdm.com/newsletterweb/4...504072414B5943

Komentarz

Pracuję...