Capture One 6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 2marekm
    Początki nałogu
    • 2007
    • 419

Kilka miesięcy wstecz, po kupnie Canona S90 wywoływałem RAWy zdjęć nocnych z tego aparatu. Próbowałem kilku odRAWiaczy, tytułem testu. Najlepsze efekty można było osiągnąć w Capture 1 i DPP. W innych, między innymi Lightroom, wychodziły brzydkie niebieskie zafarby w gałęziach drzew. W "dziennych" nie było tak zasadniczych różnic. Już kiedyś pisałem na forum, że do zdjęć nocnych w moim przekonaniu najlepsze, dwa wyżej wymienione.

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
      U mnie co jakiś czas zawisa
      Chyba znalazłem rozwiązanie - Edit/Preferences/General/OpenCL/Use OpenCL: Never.
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• luc_october
        Początki nałogu
        • 2009
        • 447

Chyba wina sterowników karty graficznej, albo samej karty. U mnie wychodzą kolorowe mozaiki podczas edycji zdjęcia w Open GL.
        http://500px.com/luc_october

Komentarz

• Manfred
          Coś już napisał
          • 2006
          • 99

mimo ze w moim gateway fx mam tylko 8800gts z 512mb to opencl dziala pieknie
          i prawie wszystko smiga szybciej niz w lr3

Discover Phase One's suite of geospatial applications, providing advanced tools for accurate mapping and surveying to enhance your projects.

Komentarz

• oskarkowy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2513

Zamieszczone przez mamiyka
            Słowo przeciwko słowu.
            Dajcie dowód swoich tez na konkretnych przykładach i będzie klar. ;-)
            Masz linki do stron w podpisach, sam oceń kto więcej wyciąga
            Jarek

Komentarz

• mamiyka
              Początki nałogu
              • 2009
              • 289

Zamieszczone przez oskarkowy
              Masz linki do stron w podpisach, sam oceń kto więcej wyciąga
              Przykro mi,ale nie odważę się oceniać możliwości softu mając przed sobą obrazki wielkości pocztówki lub jeszcze mniejsze i w dodatku mając różne materiały wyjściowe

Komentarz

• oskarkowy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2513

Zamieszczone przez mamiyka
                Przykro mi,ale nie odważę się oceniać możliwości softu mając przed sobą obrazki wielkości pocztówki lub jeszcze mniejsze i w dodatku mając różne materiały wyjściowe
                Głównie chodziło mi o to, ile da się wypracować w światłach, a to nawet na znaczku pocztowym będzie widać. Ale oczywiście jeśli chodzi o całokształt porównań, to masz rację.
                Swoją drogą to dość ciekawe, że ludzie pracujący na tym samym sofcie mają tak różne spostrzeżenia co do jakości i wygody pracy...
                Jarek

Komentarz

• mamiyka
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 289

Zamieszczone przez oskarkowy
                  Głównie chodziło mi o to, ile da się wypracować w światłach, a to nawet na znaczku pocztowym będzie widać. Ale oczywiście jeśli chodzi o całokształt porównań, to masz rację.
                  Swoją drogą to dość ciekawe, że ludzie pracujący na tym samym sofcie mają tak różne spostrzeżenia co do jakości i wygody pracy...
                  Kwestia świateł w tym konkretnym przypadku to wg mnie konflikt niekoherentnych wizji co do finalnego wyglądu obrazka,jedni lubią bardziej finiszować na wysoki klucz,inni "trochę" mniej. Zatem to mocno subiektywne i niemiarodajne do porównań softu.

Dla przykładu oprócz Ciebie Jarek, LR używa np.Cichy z wiadomym skutkiem.
                  Dla skonkrastowania C1 używają błyskotliwi-Gary i Tkacz;tutaj również fajnie to wychodzi.
                  Zatem...

Komentarz

• gary
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 158

oj tak, c1 to miod malina
                    Sebastian Małachowski

Komentarz

• Mars_lodz
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 33

Moze ktoś mi pozmoże. W preferencjach capture One 6 mam zaznaczone Open CL - NEVER i jest to nieaktywne, nie da sie zmienić. Mam Nvidie 8600 GT 256 mb. Sterowniki zainstalowane najnowsze. Dzieki

Komentarz

• spoon
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 215

widocznie nie usługuje Twojej karty
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        Discover Phase One's suite of geospatial applications, providing advanced tools for accurate mapping and surveying to enhance your projects.
                        Ostatnio edytowany przez spoon; 16513. Powód: Automerged Doublepost
                        I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
                        szukajka

Komentarz

• Mars_lodz
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 33

Zamieszczone przez spoon
                          widocznie nie usługuje Twojej karty
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          http://www.phaseone.com/en/search/ar...0&languageid=1
                          dziekuje wlasnie o to chodziło. Teraz okazuje sie ze warto by kupic nową kartę. Zastanawiam sie czy kupic nvidie czy AMD? Niby Radeony mialy opinie ladniej wyswietlajacych obraz 2D, a ja nie gram. Wyczytałem takze ze nvidia jest bardziej zaawansowana w openCL. Moze ktos mi podpowie...

Komentarz

• Mars_lodz
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 33

Zamieszczone przez Mars_lodz
                            dziekuje wlasnie o to chodziło. Teraz okazuje sie ze warto by kupic nową kartę. Zastanawiam sie czy kupic nvidie czy AMD? Niby Radeony mialy opinie ladniej wyswietlajacych obraz 2D, a ja nie gram. Wyczytałem takze ze nvidia jest bardziej zaawansowana w openCL. Moze ktos mi podpowie...
                            Mam jeszcze prośbę o napisanie jak taka karta wpływa na działanie C1. Bo moze nie ma co się napinać

Komentarz

• Merde
                              Grzeczny i układny podpis
                              • 2008
                              • 7756

Zamieszczone przez Mars_lodz
                              Wyczytałem takze ze nvidia jest bardziej zaawansowana w openCL.
                              Mi właśnie na nVidii (GTS 250) rypie się C1 z włączonym OpenCL...
                              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• quail
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 400

Zamieszczone przez Merde
                                Mi właśnie na nVidii (GTS 250) rypie się C1 z włączonym OpenCL...
                                Ja też zauważyłem u siebie krzaki podczas pracy na full screen.

Komentarz

Pracuję...