Oprogramowanie serwisowe do Canon EOS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • evangelion69
    Bywalec
    • 2009
    • 135

gdyby to był reverse-engineering to CHDK już byłby dla każdej puszki...
    sigpic

Komentarz

• sebcio80
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2655

Zamieszczone przez evangelion69
      gdyby to był reverse-engineering to CHDK już byłby dla każdej puszki...
      a do jakich nie ma w ktorych bylby on potrzebny?
      Moje wątki na forum: sport | fashion
      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• enkoder
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 29

Ja myślę, że patent wymiany migawki jest zbliżony do wymiany Maintenance Kit-u w drukarkach laserowych. Po wymianie trzeba zresetować licznik kartek, z tym że w aparacie dochodzi jeszcze kalibracja nowej migawki, żeby trzymała czasy.

Komentarz

• y3k
          Bywalec
          • 2010
          • 114

Zamieszczone przez MariuszJ
          Nie, tam gość poleca żeby zmienić migawkę jak zacznie dobiegać deklarowanej liczby klapnięć, bo jej awaria może uszkodzić aparat. Trochę za daleko posunięta analogia do rozrządu w samochodzie... nie słyszałem o migawkach psujących aparat czy też doprowadzających do tego, że naprawa będzie jeszcze droższa niż wymiana samej migawki.
          Wydaje mi się, że jemu chodzi o to, że aparat z uszkodzoną migawką jest niesprawny, a nie, że uszkodzona migawka spowoduje dalsze awarie. Sugeruje profilaktykę, żebyś sobie wymienił migawkę przed wyjazdem w plener albo długi wypad, a nie zastanawiał się czy jeszcze da radę czy może padnie podczas wycieczki, dobry marketing
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Gdzie jakaś wersja trial albo 30 dniowa?
          Ostatnio edytowany przez y3k; 31706. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• myslidar
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1010

Seba akurat do 5D i 350D czyli to co by mnie interesowało to oprogramowanie jest bardzo ubogie i nie pozwala kalibrować obiektywów. Tak przynajmniej zrozumiałem. Tylko wersje z oznaczeniem Advanced mają ciekawe opcje.
            Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
            Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

Pracuję...