troche za duza expozycja- torebka wyraznie przeswietlona na 1-szym planie... kolory blado niebieskie /?/, jakas troche na siłe zrobiona fota, brak naturalnosci i czegos co przyciaga...
Obróbka zdjęć kościelnych.
Zwiń
X
-
-
Chętnie obejrzymy wersję obróbki szanownego Kolegi
(Ps. kurczaki , mam wrażenie że czytałem podobne komentarze , ale zdaje się Osoba która je pisała jest czasowo zbanowana...
)
Komentarz
-
No i mamy piękne sinozielone plamy wokół ust.
Panowie dajcie już spokój, bo strach ten wątek przeglądać. Brrrr.....Komentarz
-
Dzizas..... biedne dziecko, chciała dobrze i nie protestowała kiedy mamusia z tatusiem oznajmili "córuś lecimy do Hurghady" na to opalona bohaterka "huuuuuuuuuuuuuuuura", może popastwimy się nad innym boheterem jakiegoś zdjęcia. Mam fotkę panny młodej w bielźnie, pasuje? Moderatorów prosze o wyrozumiałość, lekko wczorajszy jestem i mam wystarczająco punktów karntch. Ma ktoś jakies warsztaty aby punkty zbić hehe pozdrawiam wszystkich forumowiczówKomentarz
-
dopiero zaczynam i raczej unikam obróbki fotek, co nie znaczy za mam udawac ślepego i klaskać gdy ktoś niepoprawnie obrobi zdjęcie...
Moze jak troche popracuje w PS to tez zaczne stosować rożne zabiegi by foto wygladało nienaturalnie, popieram BERITH1C50D, T17-50 2.8 VC, C70-200 F4 IS, C 580EXII, C320EX, Grip PhottixKomentarz
-
-
-
Komentarz
-
Patrzę na lapku ale jak dla mnie pro
. Delikatne, bez spaskudzonego cienia pod brodą i przejścia na czole.
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.Komentarz
-
Dzięki, wywołałem w Lightroomie tym : presetem
Przy dobieraniu WB warto mieć otworzony histogram z podglądem wszystkich kanałów i patrzeć co się dzieje po prawej stronie, odpowiedzialnej za wyświetlanie tonów jasnych, idealnie, jeśli wszystkie kanały się "pokryją" i żaden nie będzie "wyjeżdżał" przed pozostałe.
ale dało to raczej średni efekt:
Dlatego podciągnąłem w PS kontrast,rozjaśniłem lokalnie skórę i dobierałem kolor skóry przy użyciu narzędzia "obraz/dopasuj/kolor selektywny".
Wszystko to przy zaznaczeniu tylko skóry w trybie "szybkiej maski" - tło prawie bez zmian.
Generalnie trzeba zjechać z zawartością cyjanu i magenty i lekko rozjaśnić skórę, bo przykre wrażenie sinej, ciemnej skóry daje zbyt duża składowa cyjanu.
Komentarz
-
Wickermann, twoja wersja jedna z lepszych lub najlepsza. Oprócz tego opsałeś jak to zrobiłeś i za to wielkie dzieki.Komentarz
-
-
A jak dla mnie to żadna obróbka tej foty nie uratuje.Komentarz
-
widzisz, jakby ci to powiedzieć, czasami lubię takie zwłaszcza jeśli chodzi o dzieciaki, nie wiem czemu, ale mam wzięcie i ludzie płacą za moje zdjęcia ślubne 3-6K, jak również i warsztaty się cieszą powodzeniem. Może kalibracja monitora, może gust..?? nie wiem:-DKomentarz
-
Komentarz

Komentarz