Profil icc

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • manfred1
    Uzależniony
    • 2007
    • 842

Profil icc

Witam serdecznie w puszcze adobe. W ACR adobe i obrobka w adobe ale niech mi ktoś wytłumaczy jak przekonwerterować z adobe do "mat jedwabisty połysk"? Zainstalowałem ten profil ale niestety mój PS go nie widzi.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

A gdzie go zainstalowałeś ?
    Powinien być tu c:\Windows\System32\spool\drivers\color\EPSON Stylus Photo R800_Epson_Glossy_Photo_Paper_225.icm (z inną nazwą) i powinno być go widać pod Edit-Covert to Profile albo View-Proof Setup-Custom
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• manfred1
      Uzależniony
      • 2007
      • 842

Najpierw wkleiłem tak jak wymieniłeś." Edit-Covert to Profile albo View-Proof Setup-Custom" Czy to jest to samo Edycja- konwertuj do profilu... Tam niestety nie widac tego profilu nie no jakaś masakra w starej siódemce jakoś mi tak szybciej to szło.

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Zamieszczone przez manfred1
        Najpierw wkleiłem tak jak wymieniłeś." Edit-Covert to Profile albo View-Proof Setup-Custom" Czy to jest to samo Edycja- konwertuj do profilu... Tam niestety nie widac tego profilu nie no jakaś masakra w starej siódemce jakoś mi tak szybciej to szło.
        Nie używałem nigdy polskiego PSa, ale na oko to właśnie to - powinien tam być...
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• manfred1
          Uzależniony
          • 2007
          • 842

Zmieniłem nazwę tego profilu na test, I niestety nie mam go w rozwijanej liscie ;-) i jak ja teraz wyśle pliki do labu?

Komentarz

• MaciekH
            Uzależniony
            • 2006
            • 662

Jaki masz system? Uruchomiłeś ponownie PSa?
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez manfred1
            Zmieniłem nazwę tego profilu na test, I niestety nie mam go w rozwijanej liscie ;-) i jak ja teraz wyśle pliki do labu?
            Na liście w PS są nazwy profili zaszyte w nich samych, a nie nazwy pliku, więc tak nie znajdziesz, może po prostu profil ma inną nazwę i to jej nie możesz znaleźć?
            Ostatnio edytowany przez MaciekH; 5166. Powód: Automerged Doublepost
            20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• manfred1
              Uzależniony
              • 2007
              • 842

Tak uruchomiłem. Mam nową 7 ke. W takim razie jak inni radzą sobie z tym jak dla mnie problemem?

Komentarz

• MaciekH
                Uzależniony
                • 2006
                • 662

Jesteś pewny, że w śród profili na liście w Photoshopie nie ma profilu który szukasz? Może jest pod inną nazwą? Jeśli to nie to, to nie potrafię nic pomóc... Nie spotkałem się jeszcze z takim problemem, o ile to problem... Zdjęcia do labu możesz równie dobrze z sRGB lub Adobe RGB wysłać, nie stracisz na tym raczej...
                20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• Dominooo
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 199

Miałem ten sam problem.
                  Na stronie foto labu profil opisany jako "endura jedwabisty".
                  Ściągnąłem, wrzuciłem do c:\Windows\System32\spool\drivers\color, odpalam PS CS4, szukam i nie ma. Czynność powtórzyłem 3 razy i za każdym razem to samo, czyli nic...
                  Okazało się że profil w PS jest widziany jako "Noritsu32Pro_Supra_VC", czyli prawdopodobnie nazwa sprzętu, mimo że plik w nazwie ma "endura jedwabisty".
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Również mam Windowsa 7.
                  Ostatnio edytowany przez Dominooo; 8046. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• manfred1
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 842

Chyba jedyny sposób aby sie przekonać czy tam on jest to z tego katalogu wyciąć wszystkie profile. Wgrać tylko ten jeden zobaczyć pod jaką nazwą sie znajduje a potem wgrać te pozostałe.

Komentarz

Pracuję...