Program do RAW na kompa 1024x600

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotobzyku
    • 2007
    • 8

Program do RAW na kompa 1024x600

Szukam programu do oglądania i wstępnej obróbki plików RAW i konwerrsji do JPEG z canona 40D i 350D działający na komputerze z procesorem Intel Atom N450, 2048GB RAM, matryca 10" 1024x600.
    Jest problem z zainstalowaniem ZoomBrowser EX gdyż wymaga większej rozdzielczosci.
    Znalazłem starszą wersję ZoomBrowser EX dołączony do drukarki termosublimacyjnej Canon przeglądać zdjęcia można (bynajmniej z 350D - z niego sprawdzałem) ale nie ma w nim możliwosci obróbki zdjęć (chyba że brakuje jakiego codeka pod RAW).
    Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
    Komputera używam głównie do innych zastosowań ale od czasu do czasu mam koniecznoć szybkiego przerobienia zdjęć w terenie.
  • piotrek72t
    Początki nałogu
    • 2007
    • 380

Przerabiałem ten temat, ustaw tzw pulpit wirtualny o większych wymiarach, program sie zainstaluje...
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Komentarz

• piast9
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3267

Co do zoombrowsera to można sobie poradzić instalując go podłączając uprzednio komputer do monitora zewnętrznego o większej rozdzielczości.

Ograniczenia na rozdzielczość przy instalacji biorą się, niestety, ze względu na wielkość okienek dialogowych, które potrzebują 768px w pionie aby się zmieściły. Zatem do przeglądania to się nada ale edycja będzie uciążliwa.

Generalnie 600px w pionie to porażka całkowita moim zdaniem. Producenci netbooków powinni rozważyć wsadzenie matrycy pół cala większej z 768 w pionie...

BTW, nie da rady na tym lapku ustawić wirtualnego pulpitu o większych rozmiarach niż ekran?
      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• fotobzyku
        • 2007
        • 8

A w jaki sposób ustawić wirtualny pulpit o większej rozdzielczoci?

Komentarz

• piotrek72t
          Początki nałogu
          • 2007
          • 380

Po pierwsze kliknąc w panelu sterowania zeby wyswietlał nie tylko tryby ekarnu zgodne z wyświetlaczem, potem ustawic większą rozdzielczośc...i tyle
          Piotr Talarczyk
          1ds III 1d

Komentarz

• fotobzyku
            • 2007
            • 8

Dzięki za pomoc.
            Zmieniłem ustawienia i teraz chodzi.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Ale mam jeszcze jedno pytanie, program się zainstalował ale nie można w nim obrobić RAWów. Czy oprócz ZB cos jeszcze muszę zainstalować?
            Ostatnio edytowany przez fotobzyku; 12457. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Maroos
              Bywalec
              • 2007
              • 101

musisz np. z płytki dołączonej do aparatu - Digital Photo Professional
              http://www.pomagamyjulkowi.zafriko.pl/kat/2__1__podatku

Komentarz

• dziobolek
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2634

Zerknij TUTAJ-klik może link coś rozjaśni.
                Do RAW DPP zainstaluj.

Pozdrówka!
                "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

Pracuję...