Oprogramowanie EOS350D dla Windows 7

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • danymoto

Oprogramowanie EOS350D dla Windows 7

Gdzie mogę znaleźć oprogramowanie by przerzucać zdjęcia z EOS 350D pod Windows 7. Dodam że zapodziałem płytę z oryginalnym oprogramowaniem więc nie mogę skorzystać z opcji Update a na stronie software.canon-europe.com znajduje tylko "Updatery".
    Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
  • dziobolek
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2634

"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• gregmaslowski
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 41

Zamieszczone przez danymoto
      Gdzie mogę znaleźć oprogramowanie by przerzucać zdjęcia z EOS 350D pod Windows 7. Dodam że zapodziałem płytę z oryginalnym oprogramowaniem więc nie mogę skorzystać z opcji Update a na stronie software.canon-europe.com znajduje tylko "Updatery".
      Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
      O ile mnie pamięć nie myli (oczywiście jeśli chcesz tylko przerzucać) to wystarczy w aparacie przełączyć PC Connection w Print/PTP. Wtedy można zrzucać i RAWy i JPGi z aparatu przez kabel.

Czy driver jest potrzebny nie pamiętam. Ale to można ściągnąć ze strony Canona.

Mogę się mylić, bo od dawna używam czytnika.

Komentarz

• Tom-R
        • 2006
        • 3

Witam

Podepnę się pod pytanie, ponieważ nie znalazłem informacji.

Sam aparat jest widoczny i mogę zgrywać zdjęcia przez mój komputer, jednak korzystałem z zoom browsera, miał kilka przydatnych funkcji przy zgrywaniu zdjęć.

Dodam że ściągnąłem aktualizację do oryginalnego programy z płytki do W7, jednak pojawia się informacja, że program aparatu nie wykrył.

Komentarz

• marcin1191
          Coś już napisał
          • 2010
          • 93

Wydaje mi się, że potrzeba tylko sterownika i RAW codec. U mnie śmigało. Dzięki temu mogłem fotografować przez kabel prosto do laptopa. Daj znać czy działa.
          Canon 20D; Kit; C50 f/1.8; C 100 f/2.0; C 70-200 f/4L

Komentarz

• Tom-R
            • 2006
            • 3

Na stronie Canona sterownik występuje tylko do Visty 32 bit. Na 64-bitowej 7-ce nie chce się instalować.

Komentarz

• panmateusz
              Początki nałogu
              • 2009
              • 310

Chyba piractwem tego nie można nazwać, w końcu masz aparat z dodawanym od producenta softem
              Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Komentarz

• TLuck
                • 2009
                • 1

Jest proste rozwiązanie
                Wystarczy w menu aparatu (ostatnia zakładka)
                zamienić typ połączenia PC Connection na PTP/Print
                i od razu znajduje i daje się ściągnąć pliki - wszystko śmiga.
                U mnie przynajmniej z Windows 7 Profesional x64

Komentarz

• mc_iek
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 790

Z 350d jest taki problem, że najnowsze wersje oprogramowania nie wspierają już tego aparatu. To znaczy da się ściągnąć zdjęcia z puszki przy pomocy Najnowszego EOS Utylity, ale sam program nie wystartuje automatycznie po podpięciu aparatu do kompa. Nie ma go nawet w systemowym wykazie programów przewidzianych do obsługi aparatu, bo system nie kojarzy jednego z drugim. Trzeba go zainicjować ręcznie. Sterowniki pod W732 jeszcze działają, ale jak jest z w764 nie wiem.
                  Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

Zamieszczone przez mc_iek
                    Z 350d jest taki problem, że najnowsze wersje oprogramowania nie wspierają już tego aparatu. To znaczy da się ściągnąć zdjęcia z puszki przy pomocy Najnowszego EOS Utylity, ale sam program nie wystartuje automatycznie po podpięciu aparatu do kompa.
                    chmmm, ale ściąganie zdjęć czy brak autoplay to nie problem - zawsze można skorzystać z czytnika.

natomiast co zrobić np. ze zmianą nazwy użytkownika?
                    albo zdalnym sterowaniem aparatem przez USB?

tego nie obsłużymy w trybie PTP/Print.

wpisałem nazwę użytkownika 5 lat temu mając jeszcze lapka z win XP. lapka już dawno nie ma, a aparat wciąż jest i nawet działa (słynne 900k zdjęć). potem pod vistą ani teraz pod win 7/64 już nie próbowałem instalować EOS Utility (jedynie DPP).

czy jest sens zainstalować teraz EOS Utility pod 7/64? czy to zadziała z 350D?
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

• Janusz Body
                      Moderator
                      • 2004
                      • 5757

Zamieszczone przez mxw
                      ...
                      czy jest sens zainstalować teraz EOS Utility pod 7/64? czy to zadziała z 350D?
                      Powinno zadziałać. Nawet Zoombrowser mi ożył na w7/64 po instalacji ostatnich upgrejdów. Widać poprawili i soft działa na 64-bitowych systemach.

Janusz,
                      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

Pracuję...