Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
A korzystał ktoś z LR4 do zabawy z filmami z 5d?"Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
jpg bez metadanych z LR4
Czy wie może ktoś jak w LR4 wyeksportować fotę do jpga bez metadanych (autor itd...)?
W trójce była minimalka a w czwórce ni cholery...Wszystko można zrobić lepiej.
www.irem.pl | 500px | foty.irem.plKomentarz
-
Komentarz
-
-
Jak wyglada u Was szybkość działania LR4? Już myślałem że mam coś uwalone w kompie tak się ślimaczył, ale Google potwierdziło, że problem leży po stronie produktu Adobe. Wyszła juz aktualizacja 4.1, ale jest to wersja Release Candidate, czyli jesteśmy królikami doświadczalnymi. Mimo to zainstalowałem i widzę znaczną poprawę, czyli Adobe dało wiadomej części ciała i wypchnęło na rynek bubla z numerkiem 4.0.
Mój system to Core i7 860, 4gb RAM, Win7 64 Pro, dwa monitory, RAW-y z 5d mkI
Komentarz
-
Jest jak piszesz. LR 4.0 ma potworne lagi w module Develop i przy pracy z dwoma monitorami. Po zainstalowaniu LR 4.1 większość problemów mija. Warto byś pomyślał dołożyć przynajmniej drugie 4 GB pamięci - to powinno dodatkowo poprawić wydajność programu.Jak wyglada u Was szybkość działania LR4? Już myślałem że mam coś uwalone w kompie tak się ślimaczył, ale Google potwierdziło, że problem leży po stronie produktu Adobe. Wyszła juz aktualizacja 4.1, ale jest to wersja Release Candidate, czyli jesteśmy królikami doświadczalnymi. Mimo to zainstalowałem i widzę znaczną poprawę, czyli Adobe dało wiadomej części ciała i wypchnęło na rynek bubla z numerkiem 4.0.
Mój system to Core i7 860, 4gb RAM, Win7 64 Pro, dwa monitory, RAW-y z 5d mkIKomentarz
-
Potworne to dobre określenie. Zastanawia mnie dlaczego Adobe wypuszcza coś takiego na rynek? Może mi się wydaje, ale wersja 4.0 RC taka ślamazarna nie była, co poszło źle?
Komentarz
-
Sądzę, że to taki przypadek jak - zachowując wszelkie należne proporcje - katastrofa lotnicza. Tu ktoś coś przeoczył, tam ktoś coś innego, zebrało się do kupy i tak trafiło na rynek. Ja bym się tak bardzo nie przejmował, ważne że mocno pracują żeby szybko wydać wersję sprawnie działającą.
TapatalkKomentarz
-
No właśnie, sam przewidywałeś jeszcze jedna betę a tu klops. Dostaliśmy betę jako produkt finalny. Ciekawe skąd ten pospiech i cena? Dziwne to bardzo.Marki trzy.Komentarz
-
Brak drugiej bety mnie zdziwił, premierę też przyjąłem z zaskoczeniem. Niemniej nie rzucałbym oskarżeniami w Adobe - takie sytuacje się zdarzają, a oni przygotowują już wydanie bez tych dwóch głównych mankamentów. Nie żałuję wydanych 320 zł za aktualizację :-)Komentarz
-
Mi na L4.0 kompletnie nie działa korekta CA. W L3 były suwaki i można było fajnie usunąć w większości CA. W L4.0 jest tylko opcja zaznaczenia "ptaszka" i nic się nie dzieje.:-(Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-DKomentarz
Komentarz