Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Zwiń
X
-
-
Nie używam LR, ale szukałbym profili w C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfilesKontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Znalazłem. Ścieżka jaką podałeś nie jest prawidłowa w Win7, ale nieco mnie naprowadziłeś. Dzięki.
Prawidłowa ścieżka to:
C:\Users\User\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Came raProfiles
Może się komuś przyda
Ostatnio edytowany przez blackninja; 13110.Marki trzy.Komentarz
-
Agnieszka
5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX IIKomentarz
-
Jeszcze raz sprawdzić profil monitora. W tym wątku też ponoć niczego szczególnego nie było, a jednak...
Bez kalibracji przez fachowca najlepiej jest wywalić całkowicie profil icc monitora z Windowsa, w ustawieniach zjechać z saturacją o 20% (to jest monitor szerokogamutowy, więc "defaultowo" mocno przesycony.
Jasność ustaw tak, by biel nie świeciła (porównuj z kartką papieru).
Nic lepszego "na oko" nie zrobisz, a przynajmniej będziesz mieć zgodne kolory pomiędzy aplikacjami.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Nawet jak profil monitora jest dobrze wykonany, a sam monitor prawidłowo skalibrowany, to ze względu na to jak działają podglądy obrazu w Lightroomie obraz może się czasem delikatnie różnić od tego jak wygląda to samo zdjęcie w PS czy innym programie z zarządzaniem barwą (o tych bez zarządzania nawet nie wspomnę).Komentarz
-
-
Jak działa wam nowa wersja 3.5? Mi zadziwiająco często się zawiesza.Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EXKomentarz
-
-
Komentarz
-
-
Polikwidowano trochę błędów, pełna lista jest tu: http://blogs.adobe.com/lightroomjour...available.html. Aktualizacje w ramach jednej dużej wersji (np. 3.x) raczej nie wprowadzają nowych funkcji.Komentarz
-
no wlasnie w tym wypadku jest pewien punkt, ktory do mnie jakos przemawia...Polikwidowano trochę błędów, pełna lista jest tu: http://blogs.adobe.com/lightroomjour...available.html. Aktualizacje w ramach jednej dużej wersji (np. 3.x) raczej nie wprowadzają nowych funkcji.
* Lightroom 3.2 introduced preview cache inefficiencies
jeszcze nie update'owalem (3.4 poki co dziala, a ja nie jestem Java developerem czy innym tego typu fanatykiem, zeby jak leci instalowac latki D: ) ale moze sie w wolnej chwili skusze...Komentarz
-
-
zmiana zapisu katalogu biblioteki
Przepraszam jeżeli padło już takie pytanie a mam teraz problem. Zawalony mam dysk na który importuje mi bibliotekę ;/, do tej pory mam na dysku C/moje obrazy i zajmuje mi to 10GB ;(
Jak zmienić/ przenieść w Polskiej wersji Lightroom 2 - zapis katalogu?
Czy ktoś mi wyjaśni łopatologicznie krok po kroku jak kobiecie he he?
Pozdrawiam
AgnieszkaOstatnio edytowany przez wymarzonyzawod; 36547.Komentarz
Komentarz