Szalejący Lightroom

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • suluf
    Bywalec
    • 2009
    • 109

Szalejący Lightroom

Po skończeniu pracy ze zdjęciami i eksporcie ich, stwierdziłem że chce jeszcze coś zmienić i wtedy Lightroom zaczął szaleć. Połowa zdjęć magicznie się przekadrowała, pół biedy, że dało się cofnąć. Kilka zdjęć zostało przeostrzona i gdy to poprawiałem zmieniła się ekspozycja co niektórych w gór i w dół. Czy ktoś miał taki problem ?
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  • Janusz Body
    Moderator
    • 2004
    • 5757

Zamieszczone przez suluf
    .... Czy ktoś miał taki problem ?
    No Ty chyba :-)

Coś ruszałeś w ustawieniach LR? Bo stwierdzenie, że COŚ jeszcze chciałeś zmienić dość enigmatyczne jest. Zwykle w LR i każdym innym programie pracujemy na kopiach a oryginały sobie spokojnie leżą na innym dysku. :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• suluf
      Bywalec
      • 2009
      • 109

Oryginały mam na karcie więc o stratę bezpowrotną się nie martwię. Nic nie ustawiałem, nic nie leży na klawiaturze. W czasie pracy nad jednym zdjęciem miniatury pod nim się zmieniały. Zmieniały się zdjęcia których w tym czasie nie miałem w edycji włączonych
      Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Komentarz

• spoon
        Bywalec
        • 2008
        • 215

Zamieszczone przez suluf
        Po skończeniu pracy ze zdjęciami i eksporcie ich, stwierdziłem że chce jeszcze coś zmienić i wtedy Lightroom zaczął szaleć. Połowa zdjęć magicznie się przekadrowała, pół biedy, że dało się cofnąć. Kilka zdjęć zostało przeostrzona i gdy to poprawiałem zmieniła się ekspozycja co niektórych w gór i w dół. Czy ktoś miał taki problem ?
        zdarzylo mi sie cos takiego raz albo dwa, ze dwa razy tez w ACR'rze (bridge). nie wiem czemu niestety.
        I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
        szukajka

Komentarz

• More86
          Bywalec
          • 2008
          • 138

Jedyne co mi przychodzi do głowy to przypadkowe włączenie synchronizacji.

To był jednorazowy zabieg, czy kłopot się powtarza?

Komentarz

Pracuję...