Raw problem 'there was not enough memory'

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yellowpliszka
    Zablokowany
    • 2009
    • 266

Raw problem 'there was not enough memory'

Czyscilem 100GB fizycznie inny sratch disc. Przepuscilem dysk systemowy przez CCleaner i dalej to samo. Odpalam kilka/nascie fotek przez Camera RAW po czym zaznaczam je wszytskie (bedac w pelni usatsfakcjonowany) i zapisuje rozniez masowo juz w Camera RAW. Po przemieleniu kilkunastu/dziesieciu zdjec wyskakuje mi komuniakt 'there was not enough memory' przy probie zapisu wszystkiech zdjec i nic nie zostaje zapisane. RAM-u mam 4 gb czy to za malo, czy moze gdzie indziej jest problem?
  • Janusz Body
    Moderator
    • 2004
    • 5757

Zamieszczone przez yellowpliszka
    ... 'there was not enough memory' ...
    To oznacza dokładnie co oznacza - brak pamięci.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• yellowpliszka
      Zablokowany
      • 2009
      • 266

Czyzby 4 GB bylo malo na takie operacje? Ojojoj, a juz mi sie spodobalo ze moge tak szybko i duzo. Ciekawe e jest to ze komputer potrafi przemielic kilka seryjek po kilkanascie zdjec i dopiero po jakims czasie ma problem chocby z dwoma czy jednym zdjeciem! Nic, wracamy do starych metod

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

Zamieszczone przez yellowpliszka
        Czyzby 4 GB bylo malo na takie operacje? Ojojoj, a juz mi sie spodobalo ze moge tak szybko i duzo. Ciekawe e jest to ze komputer potrafi przemielic kilka seryjek po kilkanascie zdjec i dopiero po jakims czasie ma problem chocby z dwoma czy jednym zdjeciem! Nic, wracamy do starych metod
        Raczej posprawdzaj co masz poustawiane w "zarządzaniu pamięcią" w PS (Ctrl + K) i ile wolnej pamięci masz na dysku. Plik wymiany windows potrafi zająć sporo w trakcie używania PSa.

Janusz,
        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• yellowpliszka
          Zablokowany
          • 2009
          • 266

Podkrecilem pamiec w Photoshopie nieco powyzej 'ideal range', jest nieco lepiej. Dziekuje za rade!

Komentarz

Pracuję...