Szybkie pytanie o zaokrąglanie rogów w PS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

Szybkie pytanie o zaokrąglanie rogów w PS

Witam,

mam pytanie:

potrzebuję w miarę sprawnie zaokrąglać rogi w warstwach przy poszczególnych zdjęciach w projekcie fotoksiążki.

Ma ktoś pomysł, jak to szybko robić ?

O obiektywach wiem prawie wszystko
  • pank
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Zaznaczasz obiekt, wybierasz select/smooth, wpisujesz o ile pikseli, robisz select/inwers i albo maska, albo kasowanko. Bardziej na około, można zrobić maskę narzędziem do prostokątów z zaokrąglonymi rogami.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Zamieszczone przez pank
      Zaznaczasz obiekt, wybierasz select/smooth, wpisujesz o ile pikseli, robisz select/inwers i albo maska, albo kasowanko. Bardziej na około, można zrobić maskę narzędziem do prostokątów z zaokrąglonymi rogami.
      Nie mam w menu Select opcji smooth (PS 6).

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

select/modify/smooth?
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

Zamieszczone przez pank
          select/modify/smooth?
          No dobra A jak zaznaczyć (selection) wybraną warstwę ?

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Klikasz w warstwę z japkiem/ctrl i się zaznacza. Klikasz w ikonę warstwy na zakładce layers.

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7450

Podziękować, o to chodziło Prościzna niby, ale jak się nie używało nigdy to się nie wie.

Komentarz

• Doleslav
                Coś już napisał
                • 2007
                • 75

Można użyć TEJ AKCJI. Z tego co pamiętam łatwo pozbyć się cienia.

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Alesz proszszsz....

Komentarz

Pracuję...