EOS Utility - Trojan!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djaras
    Coś już napisał
    • 2008
    • 87

Odinstalowywalem go juz z 7 razy... a z rejestru wywalałem wszystko co mialo związek z canonem... chyba że coś jeszcze? Co jeszcze wyczyścic?
    450D.

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

hmmm, tak sie zastanawiam bardziej analitycznie i jedno co mi przychodzi do glowy to http://canon-board.info/showthread.p...390#post691390

Jaki masz soft w puszce?
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• djaras
        Coś już napisał
        • 2008
        • 87

Niestety nic nie pomaga... Na dodatek cos sie pierd... z pocztą i protokołem smtp. Na jutro zaplanowałem operacje format C: szkoda czasu ... jesli macie jeszcze jakies pomysly to do jutra sie wstrzymuje.
        450D.

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

W tym przypadku, ja bym nie czekał z formatem.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• sid
            Uzależniony
            • 2004
            • 643

Zamieszczone przez djaras
            Poprzednia instalka XP chodziła mi ponad 2 lata bez żadnego antyvira, jedynie tylko z zaporą windowsa i wszystkimi aktualizacjami... No oprócz tego trzeba mieć głowe na karku i wiedziec jak sie nie "zarazić"
            Jeżeli masz głowę na karku, to co się w takim razie stało? Skąd wiesz, że to nie wirus? Skąd wiesz, że wcześniej też nie miałeś wirusów?

Komentarz

• djaras
              Coś już napisał
              • 2008
              • 87

Z pocztą sprawa sie wyjasnila chodzilo o blokade portu 25 przez tp (zapomnialem zmienić), z braku czasu nie zrobiłem jeszcze formata. Wszystko chodzi ok, z wyjątkiem EOS Utility.
              Możecie mi podpowiedzieć jeszcze raz dokładniej gdzie trzeba usunąć wpisy w rejestrze tego softu? Bo mam wrażenie że nie wszystko wywalam i zostaje gdzies jakis mały "pryszcz"...
              450D.

Komentarz

• Maroos
                Bywalec
                • 2007
                • 101

start-uruchom-wpisujesz "regedit"-edycja-znajdź- wpisujesz "eos" - i po kolei wszystkie klucze gdzie znajdziesz "eos utility" (następny szukany wpis wpis to F3)
                potem restart systemu i ponowna instalacja "eos utility"
                Przed rebotem systemu nie zaszkodzi jeszcze jakimś odkurzaczem czy ccleanerem rejestru nie przeczyścić.
                U mnie pomogło. zawsze to krócej niż cały system na nowo stawiać.
                http://www.pomagamyjulkowi.zafriko.pl/kat/2__1__podatku

Komentarz

• Art Mag
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 261

Zmien numer portów serwera SMTP z 25 na 587. TP zmieniła to 1 grudnia.
                  ArtMag

Komentarz

Pracuję...