PS Elements, jak nie to co?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez whitewolfik
    ale maki mają monitory oferujące jakość obrazu godną profesjonalnych matryc, które przecież słono kosztują.
    O tym dyskutowaliśmy już na forum, np tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=27840

Nie powtarzaj pustych frazesów marketingowych .

Komentarz

• My Nick
      Bywalec
      • 2007
      • 219

A może zobacz RawTherapee. Darmowy, szybko przewala zdjęcie do GIMP-a lub PS.
      EOS 400D 17-55 f2,8 IS USM 70-200 f2,8

Komentarz

• whitewolfik
        • 2009
        • 12

Zamieszczone przez Vitez
        O tym dyskutowaliśmy już na forum, np tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=27840

Nie powtarzaj pustych frazesów marketingowych .
        Może i to brzmi pusto, ale na biurku iiyama b2206ws, żebym nie wiem jak ustawiał, to po przystawieniu obok MacBooka, ma biały jak żółty, albo szary, albo sam nie wiem. Mam maka i PC i każdego dnia widzę te różnice.
        Inne kolory będzie mi ciężko pokazać...
        Żeby monitor tak ładnie świecił, to chyba tylko elizo. No nie wiem.
        Ale to jest temat poboczny. Czy ktoś bardziej doświadczony ode mnie używał Apreture?
        Ostatnio edytowany przez whitewolfik; 30520.
        28mm f/1.8;

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Nie wiem jak inteligentnym trzeba być żeby wrzucić na forum obrazki o rozmiarze 4752px × 3168px... Poza tym świetny monitor do porównania sobie wybrałeś - no i bez kalibracji to sobie można porównywać...
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• whitewolfik
            • 2009
            • 12

Zaraz poprawiłem to zdjęcie więc nie ubliżaj mi, proszę. Chciałem tylko pokazać różnicę, z jaką ja sam się spotkałem jako amator. Porównanie owszem nieprofesjonalne, ale nie o to mi chodziło. To miał być dodatkowy argument popierający wybór Aperture a nie test monitorów. Kończę offtop i przepraszam.
            28mm f/1.8;

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

Zaraz poprawiłem to zdjęcie więc nie ubliżaj mi, proszę.
              Przepraszam - ale w tym rozmiarze to była lekka masakra...
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

• whitewolfik
                • 2009
                • 12

Sam sie złapałem za głowę jak to zobaczyłem i starałem się szybko poprawić... Nie sądziłem, że w minute już ktoś zdąży to zobaczyć ;]
                28mm f/1.8;

Komentarz

• Janusz Body
                  Moderator
                  • 2004
                  • 5757

.... Mam maka i PC i każdego dnia widzę te różnice....
                  Oprofiluj obydwa. Obydwa są równie nędzne ale przynajmniej nie będziesz miał różnic.

PS. Vitez pisał, ja powtórzę. Mac jest tak samo badziewiasty jak każdy notebook. Nic lepiej a często gorzej.

Zamieszczone przez Merauder
                  ....Wynikalo by z tego, ze moze to byc najnowszy Photoshop Elements Bodajze 8.0. O ile sie nie myle to rozumiem, ze plugin Camera Raw zalatwia mi cala sprawe z RAWami.

Pierwszy aspekt czyli RAWy. Rozumiem, ze mozliwosci tyle co Lightroom ten plugin mi nie da. ....

ACR i Lightroom to jest dokładnie to samo w odnieśieniu do wołania RAWów. LR ma dodatkowo jakieś slideshow i inne podobne ale to dalej ACR z inna skórką i dodanymi bajerami "obok" wołania. LR i ACR korzystają z tego samego "engine". Suwaczki mają te same - czasem nieco inaczej porozmieszczane ale to co można zrobić w ACR można zrobić w LR i na odwrót.
                  Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194. Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
                  Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Merauder
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1092

Zamieszczone przez Janusz Body
                    [...]

ACR i Lightroom to jest dokładnie to samo w odnieśieniu do wołania RAWów. LR ma dodatkowo jakieś slideshow i inne podobne ale to dalej ACR z inna skórką i dodanymi bajerami "obok" wołania. LR i ACR korzystają z tego samego "engine". Suwaczki mają te same - czasem nieco inaczej porozmieszczane ale to co można zrobić w ACR można zrobić w LR i na odwrót.
                    Ale ACR w Elementsie i CSie wygladaj inaczej z tego co pamietam z tego watku.
                    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

Pracuję...