CS4 zdjecia ciemne i fioletowe
Zwiń
X
-
-
-
-
Masz z grubsza poprawnie ustawionego PS i Color Management. Teraz pytanie o oprofilowanie monitora i co tam masz poustawiane.
Wywal wszystkie profile "generyczne", Adobe Gamma i inne podobne badziewia. Lepiej jest mieć monitor bez profili niż ze złymi profilami.
W Windows\system32\spool\drivers\color usuń profile monitora (zapisz jes sobie gdzie indziej) i zrestartuj kompa.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
zrobiłem jak mówiłeś, wywaliłem wszystko z Windows\system32\spool\drivers\color
zrestartowałem kompa
i
nic sie nie zmieniło
5d mk2,20d, 24-70 f2,8Komentarz
-
No, nie całkiem wszystko a tylko profile monitora. Tam jest trochę potrzebnych profili :-) właściwie deklaracji przestrzeni.
Coś dalej masz źle z CMS. ACR i PS najwyraźniej używają INNYCH profili do wyświetlania obrazu.
Janusz,
-
-
Tyż może być.
W ACR ustaw sobie Camera Standard - będziesz miał blisko tego co odrawi aparat.
@Chyrus - daj spokój z tą tinta bo to nie ma nic wspólnego z wołaniem RAWa. WB może być źle ustawiony i tyle.
Janusz,
-
-
Mimo to na screenie gasterka ewidentnie widać, że jpg ma większą dominantę zieleni niż podgląd zdjęcia RAWKomentarz
-
Mama Mia! :-) Co ma do rzeczy "podgląd RAWa". Przecież to NIC NIE OZNACZA. Podgląd RAWa jest adekwatny do ustawień w ACR i tyle. Nic więcej. Jak jest ustawiony zły WB to... nic nie pomoże. Mocno polemizował bym z tym, że na screene gasterka jest dominanta zieleni. A jego monitor jest oprofilowany? A jak to wyświetla? A jak on to zapisałe? z jakim profilem?
@gasterek - nie oczekuj, że ACR zrobi coś sam ZA CIEBIE. Tam też trzeba trochę poustawiać. Na defaultowych ustawieniach to... nic nie daje.
Janusz,
-
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz