Czy istnieje jakiś program, który pozwala na sporządzenie statystyk z exifów na podstawie rawów? Wiem, że można to zrobić z jpg, ale wszystkie zdjęcia trzymam w rawach i jakoś wolałbym uniknąć przerabiania wszystkiego na jpg w celu tylko sporządzenia takich statystyk. Chodzi mi głównie o ogniskową obiektywu.
statystyki z rawów
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Hmm... Ciekawe... I do oglądania zdjęć odpalasz za każdym razem wołarkę?
Co do pytania - Lightroom potrafi sortować zdjęcia wg ogniskowej, przysłony, czasu, ISO, obiektywu, aparatu (nawet konkretnego egzemplarza) itp.Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
Komentarz
-
No ale jeśli ktoś nie wywołuje RAWów, to jaki jest sens ich robienia? Bo ktoś powiedział, że dają lepszą jakość? Żeby do oglądania wczytywać kulkunastomegabajtowe pliki zamiast kilkumegabajtowych JPEG?
Ale to OT.Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
No właśnie chciałem sprawdzić najczęściej przez siebie wykorzystywane ogniskowe, a niestety nie mam samych stałek. Najwyżej jakoś inaczej to załatwięKomentarz
-

Komentarz