Zabawa GO w Photoshopie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kabu
    Początki nałogu
    • 2007
    • 370

Zgadza się na kanale alfa pewnie było by nieco prościej nie mniej jednak dłubanina jest, z drugiej stronie gdyby nie było żadnej dłubaniny to jaka była by z tego przyjemność .Jeszcze raz dziękuję punky za pomoc, zrobiłem według Twojego opisu + plik i jest rewelacja.

Komentarz

• Sober
      Uzależniony
      • 2008
      • 513

Tak się zastanawiam... czy faktycznie jest problemem zrobić plugin który sam rozpozna ostre fragmenty i ich nie ruszy, a im bardziej rozmyty jest fragment ze źródłowego pliku to tym więcej dodaje rozmycia? Technicznie to powinno być realizowalne...

Szczerze mówiąc to w pierwszej chwili spodziewałem się że tak działa alien skin... za takie pieniądze powinien ;-)

Komentarz

• punky
        Początki nałogu
        • 2008
        • 483

Zamieszczone przez Kabu
        Zgadza się na kanale alfa pewnie było by nieco prościej nie mniej jednak dłubanina jest,
        mniej niz ci sie wydaje

Image - Calculations

mieszasz kanaly tak zeby bylo git to co ma byc wymaskowane

jako result ustawiasz new channel
        i masz kanal alfa (ewentualnie mozesz lekko blur dac do rozmycia krawedzi maski i samemu domalowac na czarno to trzeba)

potem ten kanal wczytujesz jako maske odpowiedniej warstwy
        i gotowe

Sober

Wydaje mi sie ze problemem sa wlasnie rozmywane krawedzie
        ja w swojej metodzie "skolonowalem na zas" tlo na krawedze glownego obiektu po to zeby uniknac efektu halo po blurowaniu.
        Taki plugin o ktorym piszesz musialby to zrobic automatycznie i tutaj pewnie byloby najwiecej problemow.
        Ostatnio edytowany przez punky; 17759.
        R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Komentarz

Pracuję...