Cera - odcień, przebarwienia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sławek
    Uzależniony
    • 2008
    • 968

Zamieszczone przez Loome
    sa jakies typowe operacje na tych warstwach? Kelbyego mam juz 3 ksiazki i szczerze mam juz ochote na innego autora, ale jak nic innego nie zostanie, to chyba zajrze do tego skoro polecasz Widzialem Twoje zdjecia - dobra reklama jego ksiazki
    Moje fotki na stronce są baaardzo stare.
    Książek kelby`iego też mam kilka i też mnie już nudzi jego poczucie chómoru. Zresztą większość kierowana jest dla początkujących fotoamatorów. Z niektórymi jego poradami się nawet nie zgadzam. Ale ,,Fotografia cyfrowa,, jest niezła. Jest jeszcze coś takiego....,,Praca na warstwach, największa potęga photoshopa,, albo jakoś tak. Ale tej książki nie czytałem. Natomiast jeśli chodzi o tą opalenizne to ja bym ją poprostu zostawił. Jeśli jakaś laska smaży się w solarium żeby właśnie tak wyglądać to widać tak lubi.
    www.fotokrajs.pl

Komentarz

• Loome
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1008

Zamieszczone przez Sławek
      Jeśli jakaś laska smaży się w solarium żeby właśnie tak wyglądać to widać tak lubi.
      tez mnie nachodza takie mysli, ale no patrzec na to nie moge i bede mial nieczyste sumienie jak takie zdjecia oddam

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Loome
        Vitez - ludzie sie poca, traca makijaz, nikt nie chodzi na wesele z prywatna wizazystka, ktora co 'idziemy na jednego' poprawi makijaz.
        A nigdy się nie zastanawiałeś dlaczego makijażystka/wizażystka/kosmetyczka która Pannie Młodej robi makijaż ślubny nie jest zapraszana na wesele by co chwila poprawiać ten makijaż? (no, czasem jest jak to znajoma)
        Nie spotkałeś się nigdy z odpowiedniej klasy kosmetykami?
        Bo w kosmetykach tak jak w obiektywach... są klasy kita 18-55 a są i klasy Lki 35 1.4 .

Komentarz

• Loome
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1008

jeszcze nie spotkalem sie z młodą, która miała na twarzy L-ke
          kontynuując wątek motoryzacyjny - są autostrady i polskie szosy
          Ostatnio edytowany przez Loome; 18670.

Komentarz

• sluks86
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 29

to było pytanie retoryczne, oczywiste że makeup nie rozwiąże problemu zbyt mocnej opalenizny, no chyba że robimy portret twarzy jeśli szerzej to wyjdzie nam ratowniczka z trupią główką, co do rozjaśniania cery ja używam konwersji zdjęcia do B&W z czerwonym albo pomarańczowym filtrem zależy jak bardzo rozjaśniamy a następnie nakładam jako softlight, ten sposób jednocześnie zwiększa kontrast także trzeba uważać i odpowiednio suwaczkami kręcić

eos30d-kiev60+ 50/1,8 + 18-55is + 580exII + YongNuo YN460II +wiadro filmów

Komentarz

• Loome
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1008

oo, ciekawe, sprobuje chociaz nie za bardzo kojarze konwersji z filtrem
              jak juz mowilem - jestem noga w kwestii obrobki

Komentarz

• sluks86
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 29

źle się chyba wyraziłem chodziło mi o naśladowanie użycia filtra czerwonego bądź pomarańczowego, przy wywoływaniu rawów w DPP do B&W masz możliwość wyboru filtrów przy czerwonym filtrze masz rozjaśnione czerwienie a np przy zielonym przyciemnione, w PSie możesz na kilka sposobów konwertować do B&W ja kiedyś używałem mieszania kanałów, najwięcej kanału czerwonego to rozjaśnisz cerę, mało kanału niebieskiego może przyciemnić np niebieskawe niebo itp itd... spróbuj również przy innych konwersjach np przy zmianie nasycenia kolorów albo tak jak w cs4 masz bezpośredni plugin do konwersji do b&w wcześniej używałem cs tam tego nie było nie wiem jak w kolejnych nie orientuje się w obróbkach ale lubię majsterkować....

eos30d-kiev60+ 50/1,8 + 18-55is + 580exII + YongNuo YN460II +wiadro filmów

Komentarz

Pracuję...