SNS-Resizer

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smelbo
    Coś już napisał
    • 2008
    • 60

Podanie ścieżki gdy wybiera się opcje "kopiowanie obrazów do osobnego katalogu"
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Komentarz

• tantal
      Początki nałogu
      • 2008
      • 404

Zadawanie limitu wagi pliku wyjściowego w kB, no i może większa ingerencja w parametry ostrzenia, w tym wspomniany przeze mnie masking. Inaczej ostrzę drzewo z liśćmi a inaczej bez liści :-)

Komentarz

• Pebal
        Początki nałogu
        • 2009
        • 322

Zamieszczone przez smelbo
        Podanie ścieżki gdy wybiera się opcje "kopiowanie obrazów do osobnego katalogu"
        Opcja byłaby przydatna, ale nie da się jej zapisać w nazwie pliku.
        Można by się zastanowić, nad przechowywaniem tego w zewnętrznych zasobach, ale trudno będzie utrzymać parametru z programem w przypadku gdy plik programu będzie przemieszczany.

[Edit]
        A czy wystarczyłaby podopcja - "Lokalizacja katalogu w folderze programu"? Wtedy lokalizacja pliku exe, mogłaby decydować o lokalizacji katalogu docelowego. Dodatkowo, pomocne będą systemowe skróty do programu, bo w nich można określić katalog roboczy aplikacji, czyli lokalizację takiego katalogu docelowego.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez tantal
        Zadawanie limitu wagi pliku wyjściowego w kB, no i może większa ingerencja w ostrzenia, w tym wspomniany przeze mnie masking. Inaczej ostrzę drzewo z liśćmi a inaczej bez liści :-)
        Limit wagi nie będzie problemem, dodam w następnej wersji.
        Co do kontroli ostrzenia, to jedynym parametrem jaki mogę udostępnić, jest siła ostrzenia (obecnie ustawiona na max).
        Ostatnio edytowany przez Pebal; 25070. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• smelbo
          Coś już napisał
          • 2008
          • 60

Zamieszczone przez Pebal
          A czy wystarczyłaby podopcja - "Lokalizacja katalogu w folderze programu"? Wtedy lokalizacja pliku exe, mogłaby decydować o lokalizacji katalogu docelowego. Dodatkowo, pomocne będą systemowe skróty do programu, bo w nich można określić katalog roboczy aplikacji, czyli lokalizację takiego katalogu docelowego.
          Mniej więcej o to mi chodziło. Tworzysz sobie katalog, kopiujesz program do nowo utworzonego katalogu, rzucasz na program fotki i zachowują się w katalogu w którym jest program. Po skończonej operacji kasujesz program.

Komentarz

• Pebal
            Początki nałogu
            • 2009
            • 322

Udostępniłem nową wersję programu.

Zmiany w wersji 1.2.0:
            1. Dodałem możliwość określania, maksymalnej wielkości pliku docelowego (współczynnik kompresji wyznaczany jest automatycznie a pliki niemieszczące się w limicie są pomijane).
            2. Dodałem możliwość zapisywania zdjęć w katalogu z plikiem programu.

Link do programu.

Komentarz

• Pebal
              Początki nałogu
              • 2009
              • 322

Czy coś jeszcze chcielibyście dodać lub zmienić?
              Zastanawiałem się nad ramkami i podpisami, ale jakoś nie mam do tego przekonania.

[Edit]
              Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć jak się z programu korzysta, zamieszczam link do wideo.
              Ostatnio edytowany przez Pebal; 25070.

Komentarz

• tantal
                Początki nałogu
                • 2008
                • 404

Zamieszczone przez Pebal
                Udostępniłem nową wersję programu.

Zmiany w wersji 1.2.0:
                1. Dodałem możliwość określania, maksymalnej wielkości pliku docelowego (współczynnik kompresji wyznaczany jest automatycznie a pliki niemieszczące się w limicie są pomijane).
                Tej opcji nie mogę znaleźć w świeżo pobranej wersji

Komentarz

• Pebal
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 322

Zamieszczone przez tantal
                  Tej opcji nie mogę znaleźć w świeżo pobranej wersji
                  Na liście z której można wybrać jakość obrazu, jest pozycja "Limit (KB)".
                  Wybierz ją i podaj limit wielkości zdjęcia w kilobajtach.

Komentarz

• smelbo
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 60

Zamieszczone przez Pebal
                    Czy coś jeszcze chcielibyście dodać lub zmienić?
                    Zastanawiałem się nad ramkami i podpisami, ale jakoś nie mam do tego przekonania.
                    Myślę, że tyle wystarczy. jest to naprawdę przydatne narzędzie. A jak ktoś będzie chciał ramki czy inne takie to sobie sam zrobi w PS czy czymś alternatywnym.

Dobra robota :-P

Komentarz

• Tomasz Buttler
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 28

świetny programik, ma wszystko co potrzeba
                      strona domowa, blog

Komentarz

• tantal
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 404

Super sprawa, dzięki. Na tyle odpowiada mi efekt Twojego algorytmu ostrzenia, że odpadnie mi dodatkowa robota związana z obróbką osobno dla webu.

Komentarz

• tiroy
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 68

Bardzo dobry soft, pozycja w menu "Wyślij do..." dodana. Gratuluję pomysłu i wykonania.
                          40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
                          Capture One 5, GIMP, Machinery

Komentarz

• Pebal
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 322

Zamieszczone przez tiroy
                            Bardzo dobry soft, pozycja w menu "Wyślij do..." dodana. Gratuluję pomysłu i wykonania.
                            Dzięki, choć z pomysłów oryginalny jest tylko ten na algorytm ostrzenia i wykonanie.
                            Pomysł z zapisem parametrów w nazwie pliku, podpatrzyłem w innym programie ;-)

Udostępniłem nową wersję programu (1.2.1). W wersji tej usunąłem błąd, który mógł występować w przypadku zmniejszania zdjęć do zadanej wielkości ramki.

Komentarz

• Pebal
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 322

Udostępniłem wersje 1.3.0 programu w której dodałem wsparcie dla formatu RAW.
                              Ostatnio edytowany przez Pebal; 25070.

Komentarz

• tantal
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 404

Zamieszczone przez Pebal
                                Udostępniłem wersje 1.3.0 programu w której dodałem wsparcie dla formatu RAW.
                                Ok, ale balans bieli jest "as shot" czy auto ? Jak dodasz obsługę CMS, krzywe i WB to wykosisz Ufraw-a, bo jemu akurat wyostrzania brakuje
                                Ostatnio edytowany przez tantal; 15391.

Komentarz

Pracuję...