Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
-
Komentarz
-
-
Natural HDR Wersja 2.0.2 (11-04-2011)
Edytor:
* Dodana możliwość wprowadzania korekty ekspozycji oraz bracketingu w plikach innego typu niż RAW (jpeg, tiff).
Taka korekcja przydaje się szczególnie przy tworzeniu bracketingu i składania hdr z jednego pliku. Cudów oczywiście nie spodziewajcie się, jeśli obniży się ekspozycję w jpg to szczegóły w prześwietleniach się nie pojawią :-)Komentarz
-
Hehe, to ja już nie wiem którą wersję programu kupiłem
.
Czekam i czekam na możliwość dopasowywania warstw, sprawdzam aktualizacje klikając z programu i nic
aż tu patrzę a na Forum koledzy sobie już dawno rozmawiają o wersji 2..
To teraz widzę że zakupiłem wersję "Effects", która na razie nie ma aktualizacji.
Czy w takim razie ta wersja będzie wyrównywać obrazy czy nie? Bo w sumie tylko dlatego ten program kupiłem, że była taka deklaracja..Komentarz
-
Wersja HDR Effects 2.0 będzie mieć praktycznie wszystkie funkcje Natural HDR, w tym również opcję wyrównywania zdjęć.Hehe, to ja już nie wiem którą wersję programu kupiłem
.
Czekam i czekam na możliwość dopasowywania warstw, sprawdzam aktualizacje klikając z programu i nic
aż tu patrzę a na Forum koledzy sobie już dawno rozmawiają o wersji 2..
To teraz widzę że zakupiłem wersję "Effects", która na razie nie ma aktualizacji.
Czy w takim razie ta wersja będzie wyrównywać obrazy czy nie? Bo w sumie tylko dlatego ten program kupiłem, że była taka deklaracja..Komentarz
-
Komentarz
-
Ok, dzięki za odpowiedź.
Czy to znaczy że "Natural" można uznać za okrojoną wersję "Effects" czy jakoś tak?
Przydałby się jakiś diagram z porównaniem funkcji obu programów, oraz na stronie w menu mała przebudowa.. Wiem, wiem - jak się pisze program to jest wystarczająco dużo roboty z ważniejszymi sprawami.
Co do menu strony, to mógłbym coś przygotować w js. tzn. wygląd ten sam, tylko np. po najechaniu myszą na "Machinery" rozwijałyby się dwie pozycje - Natural i Effects czy tam coś. Oczywiście nieodpłatnie, jako wkład w rozwój polskiego oprogramowania
.
Komentarz
-
Dokładnie tak. Dlatego założyłem nowy wątek z programem ale został on połączony i teraz co chwilę ktoś się będzie o to pytać ponieważ nikt nie będzie czytać ostatnich 5 stron i szukać informacji od początku.
Machinery HDR Effects 2.0 będzie miał wszystko to co Natural HDR 2.0 oprócz filtrów krajobrazowych z którymi nie wyrobiłem się czasowo w wersji 2.0. Oprócz tego HDR Effects będzie miał dodatkowe warstwy z efektami dzięki czemu będzie można "podkręcać" obrazki.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak wejdziesz na www.machineryhdr.com to jest podział na dwa programy.Komentarz
-
Mnogość wątków raczej by tutaj porządku nie wprowadziła. Szczególnie, że jak piszesz, mamy w istocie do czynienia z jednym programem, tyle, że jeden jest w wersji pełnej a drugi light. Ale mniejsza z tym.
Czy można z tego wyczytać, że te filtry pojawią się jako aktualizacje do Effects?Machinery HDR Effects 2.0 będzie miał wszystko to co Natural HDR 2.0 oprócz filtrów krajobrazowych z którymi nie wyrobiłem się czasowo w wersji 2.0. Oprócz tego HDR Effects będzie miał dodatkowe warstwy z efektami dzięki czemu będzie można "podkręcać" obrazki.Komentarz
-
No właśnie, tylko że tę stronę "odkryłem" dopiero dziś, kiedy wyciąłem sobie kawałek adresu w przeglądarce, bo widziałem że rozmawiacie na forum o czymś czego na dotychczas znanej mi stronie nie ma..Jak wejdziesz na www.machineryhdr.com to jest podział na dwa programy.
A to znaczy że nawigacja jest hm, tego.. nie do końca doskonała, bo nie ma połączenia ze stroną główną z poszczególnych podstron z wersjami. Stąd była moja sugestia, ale oczywiście nic na siłę.
Komentarz
-
Przy okazji ostatniego update zrobiłem błąd z wersją językową. Jeśli u kogoś program wyświetla interfejs po angielsku to proszę odinstalować program i pobrać jeszcze raz ze strony. No chyba że to nie przeszkadza :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
'Natural' będzie miał filtry krajobrazowe. 'Effects' pozwoli uzyskać ten sam efekt ale bardziej zaawansowanymi narzędziami.Komentarz
-
Brzmi co najmniej nieźle. Czekam zatem na Effects. Mam nadzieję, że cena upgrade'u nie przekroczy kwoty, jaką trzeba obecnie zapłacić za pełną wersję 1.5.x.
Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.Komentarz
Komentarz