Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez Pebal
    1. Podczas obliczeń wykorzystywany jest tylko jeden rdzeń procesora. Mam Quad-a i żadnego z niego pożytku w Twoim programie.
    Takie jest ograniczenie wersji demo że odpala tylko jeden wątek do obliczeń. Wersja pełna jest liniowo szybsza wraz z ilością rdzeni. Zresztą informacja o tym jest w splash screenie, więc dziwię się że to piszesz.

Zamieszczone przez Pebal
    2. Gdy dobiorę parametry dla jakiegoś zdjęcia, po wczytaniu innego, program wraca do ustawień domyślnych. Nie podoba mi sie takie zachowanie programu.
    A jak byś chciał? Zostawić aktualne parametry?
    Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
    Digart

Komentarz

• Pebal
      Początki nałogu
      • 2009
      • 322

Zamieszczone przez MMM
      A jak byś chciał? Zostawić aktualne parametry?
      Dokładnie tak. Pokaż mi program graficzny, który po załadowaniu obrazka, zmienia ustawienia narzędzi.

Dla naturalnego HDR-a pasują pewne uniwersalne ustawienia. Za każdym razem, gdy chce obejrzeć zdjęcie z tymi ustawieniami, muszę ustawienia przywracać ręcznie albo odczytywać je z pliku.

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4250

Zamieszczone przez Pebal
        Dla naturalnego HDR-a pasują pewne uniwersalne ustawienia. Za każdym razem, gdy chce obejrzeć zdjęcie z tymi ustawieniami, muszę ustawienia przywracać ręcznie albo odczytywać je z pliku.
        Możesz je ustawić przecież jako domyślne :-)
        Jak chcesz to ściągnij sobie jeszcze raz najnowszą wersję, zostawia aktualne ustawienia przy wczytywaniu obrazka.
        Digart

Komentarz

• Pebal
          Początki nałogu
          • 2009
          • 322

Zamieszczone przez MMM
          Jak chcesz to ściągnij sobie jeszcze raz najnowszą wersję, zostawia aktualne ustawienia przy wczytywaniu obrazka.
          Ostatnia dostępna wersja [18-08-2009 20:23], nie zachowuje ustawień.

Brakuje mi jeszcze przycisku, dzięki któremu mógłbym szybko "wyłączyć" zmiany i podejrzeć oryginalne zdjęcie.

Komentarz

• talarczyk
            Początki nałogu
            • 2008
            • 399

Zamieszczone przez Pebal
            Brakuje mi jeszcze przycisku, dzięki któremu mógłbym szybko "wyłączyć" zmiany i podejrzeć oryginalne zdjęcie.
            Prawy Przycisk Myszki na zdjęciu?

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez Pebal
              Ostatnia dostępna wersja [18-08-2009 20:23], nie zachowuje ustawień.
              Update jest nieoficjalny, tzn. pod tą samą wersją jest nowy plik na serwerze.

Zamieszczone przez Pebal
              No to może jednak najpierw proponuję zacząć od instrukcji obsługi programu.
              Digart

Komentarz

• Pebal
                Początki nałogu
                • 2009
                • 322

Zamieszczone przez talarczyk
                Prawy Przycisk Myszki na zdjęciu?
                Fakt - jest i działa, jednak jakoś nie bardzo odpowiada mi to rozwiązanie.
                Może w tej opinii będę osamotniony, ale jakoś dziwnie się czuję, gdy muszę często naciskać prawy przycisk myszki. Osobiście bardziej odpowiadałby mi przycisk pod suwakami parametrów.

Zwróć także uwagę na to, że prawy przycisk myszy, działa w programie tylko w obszarze zdjęcia. Gdy edytuje parametry, muszę opuszczać obszar parametrów, aby podejrzeć oryginał.

Zamieszczone przez MMM
                No to może jednak najpierw proponuję zacząć od instrukcji obsługi programu.
                Zamiast instrukcji obsługi, wolałbym intuicyjny interfejs użytkownika. Obecny nie jest zły, ale brakuje mu paru praktykowanych rozwiązań.
                Ostatnio edytowany przez Pebal; 25070. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zamieszczone przez Pebal
                  Fakt - jest i działa, jednak jakoś nie bardzo odpowiada mi to rozwiązanie.
                  Może w tej opinii będę osamotniony, ale jakoś dziwnie się czuję, gdy muszę często naciskać prawy przycisk myszki. Osobiście bardziej odpowiadałby mi przycisk pod suwakami parametrów.

Zwróć także uwagę na to, że prawy przycisk myszy, działa w programie tylko w obszarze zdjęcia. Gdy edytuje parametry, muszę opuszczać obszar parametrów, aby podejrzeć oryginał.
                  I bardzo dobrze bo suwaki są tuż przy krawędzi zdjęcia.
                  Jeśli miałoby to tak wyglądać jak chcesz czyli "przycisk pod suwakami parametrów" to musiałbyś wykonywać jeszcze większy ruch myszą żeby go wcisnąć.
                  Digart

Komentarz

• Seeker

Bardzo mi sie podoba, ze wrocily cyferki pod suwaki.

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Zamieszczone przez MMM
                      Może w konfiguracji programu dać możliwość wyboru, czy podczas uruchamiania/wczytywania nowego obrazka ma używać ustawień domyślnych, czy ostatnio używanych?

Bardziej jednak brakuje mi obsługi kółka na tablecie. Tak się przyzwyczaiłem, że pod tym kółkiem mam zoom, że za każdym razem jestem zaskoczony, że nie działa.

Komentarz

• SebaWolf
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 324

No dobra, nie bawię się w HDR'y ale ciekawość zmusiła mnie do sprawdzenia MACHINER'ów- w zasadzie automatyczne ustawienia.

a tu oryginał

Komentarz

• Reason
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 105

Po podwójnym kliknięciu na zdjęcie program pyta czy zdjęcie zapisać.
                          Po kliknięciu "nie" i tak otwiera się okno dialogowe zapisu zdjęcia.

Po kliknięciu "tak" a następnie wciśnięcie przycisku "anuluj" również powoduje otworzenie ponownie okna dialogowego zapisu zdjęcia.

W sumie mi to nie przeszkadza ale mało to logiczne

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4250

Zamieszczone przez Reason
                            Po podwójnym kliknięciu na zdjęcie program pyta czy zdjęcie zapisać.
                            Po kliknięciu "nie" i tak otwiera się okno dialogowe zapisu zdjęcia.
                            Otwiera się okno odczytu a nie zapisu.

Zamieszczone przez Reason
                            Po kliknięciu "tak" a następnie wciśnięcie przycisku "anuluj" również powoduje otworzenie ponownie okna dialogowego zapisu zdjęcia.

Także wszystko jest logiczne, a jeśli już to brakuje opcji "anuluj" w dialogu z pytaniem "czy zapisać..?".
                            Digart

Komentarz

• karakan
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 36

Znany z wielu programow okolograficznych 'skrot' CTRL+rolka myszy, czyli zoomowanie, zawiesza program

Komentarz

• Reason
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 105

Zamieszczone przez MMM

Także wszystko jest logiczne, a jeśli już to brakuje opcji "anuluj" w dialogu z pytaniem "czy zapisać..?".
                                A faktycznie
                                To było przed pierwszą kawą
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Zamieszczone przez karakan
                                Znany z wielu programow okolograficznych 'skrot' CTRL+rolka myszy, czyli zoomowanie, zawiesza program
                                Mogę potwierdzić.
                                Ostatnio edytowany przez Reason; 6266. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...