Akcje do PS-a.
Zwiń
X
-
Akcje do PS-a.
Czy jest w śród nich coś co poprawia kolorki w niedoświetlonych portretach bez lampy ?Komentarz
-
-
Poprawić kolorki w niedoświetlonym zdjęciu można tylko wołając je i korygując odpowiednio z RAWa a nie magiczną samodzielną akcją. Jak nie masz RAW to zrób zdjęcie od nowa, prawidłowo naświetlając tym razem
.
Komentarz
-
Nie myślę o totalnie niedoświetlonych fotkach, tylko odrobine .
Zresztą powiem wprost. Kolega z branży robi śluby starą piątką niespecjalnie dbając o naświetlenie. A później pokazuje takie foty że szczęka opada. Robi wyłącznie jpg. A ja z rawów nieraz nie mogę tego wyciągnąć. Mówił mi że ściągnął jakieś akcje ale nie chce zdradzić jakie. Wiadomo...konkurencja. Fotki o których mówię widuje jedynie na papierze bo on nawet swojej stronki nie ma, ale albumy ma doskonałe. A że nie doświetla wiem bo widziałem histogramy w jego aparacie. Co najmniej 0,5 EV. Kolory ma zbliżone do tych ze strony Cichego.Komentarz
-
Komentarz
-
To nie takie proste, dlatego że tylko wtedy mam możliwość zobaczyć jego zdjęcia jak jakaś para przyniesie mi album który im zrobił żeby wmontować niektóre fotki w film video.( Bo ja tym też się zajmuje.) On nawet płytki z normalnymi zdjęciami nie daje młodym tylko takie miniaturki . Jak chcą sobie coś wybrać to muszą zamówić u niego i dodatkowo zapłacić.Komentarz
-
Cóż... wychodzi na to że najłatwiej Ci będzie wypracować własny styl obróbki niż na siłę próbować zrobić tak samo jak ktoś
.
Komentarz
-
no akcja jak widać daje rade,dzięki za info______________________________________________
[QUOTE=kristiang;660256]http://www.gettotallyrad.com/#rockin...-actions-7a1d9
Witam odnośnie akcji -gettottalyrad- zamieszczam fotkę którą retuszowałem za pomocą akcji -proretouche-
akcje są genialne
jak pobrac te akcje lepiej poradz ;o)
PzdrKomentarz
-
[QUOTE=_fiolek;856185]proste, kupić.http://www.gettotallyrad.com/#rockin...-actions-7a1d9
Witam odnośnie akcji -gettottalyrad- zamieszczam fotkę którą retuszowałem za pomocą akcji -proretouche-
akcje są genialne
jak pobrac te akcje lepiej poradz ;o)
Pzdrsprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubnyKomentarz

Komentarz