PS i LR- problem z jakością importowanych JPG i RAW

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Janusz Body
    Moderator
    • 2004
    • 5757

Zamieszczone przez Intense
    Ok, dziwaczny profil który jednocześnie pozwala na wyświetlenie w dwóch oknach obok siebie tego samego zdjęcia w różnej jakości...? (jedno ACR, drugie ACD/iV/FastStone/Firefox). Tego właśnie nie rozumiem i chyba pomijacie -..
    Właśnie dokładnie o to chodzi. Dziwaczny profil monitora jest używany przez wszystkie produkty Adobe (ACR, LR, PS) a nie jest używany przez ACDSee, FastStone i FireFoxa).

To wytłuszczone w Twojej wypowiedzi to jest wręcz najlepszy dowód, że to dziwaczny profil ogłupia PSa i pochodne.

EDIT: dopóki nie usuniesz tego profilu z systemu nic się nie zmieni.
    Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Intense
      Coś już napisał
      • 2008
      • 51

Dziekuję Janusz za cierpliwość... ;-) Już robię wszystko według wskazówek.

Komentarz

• Intense
        Coś już napisał
        • 2008
        • 51

No cóż... Całe moje zmagania z powyższymi problemami można chyba uznać za pomyślnie zakończone. Dokładnie tak jak Janusz i inni pisaliście. Te dziwaczne i "niemożliwe" profile wzajemnie/wogóle/cokolwiek się "gryzły" i to de facto "mieszało" mi to podczas importu fotek poprzez ACR lub LR. Zbiegło się to z przejściem na nowego kompa z Vistą [taaaa, wiem... ;-)] i to dodatkowo zagmatwało trochę sprawę.

OK, jeszcze raz wielkie dzięki za anielską cierpliwość i wyrozumiałość. Z tego co przejrzałem forum, to kilka osób też tu znajdzie odpowiedź. A dla innych początkujących/porządkujących zarządzanie kolorem mała rada... Nie mędrkujcie, zaufajcie starszym stażem/doświadczeniem ;-)
        Ostatnio edytowany przez Intense; 15061.

Komentarz

Pracuję...