Zamieszczone przez bogunow
Kilka pytań nt. Neat Image
Zwiń
X
-
SORKI MOŻE ZA GŁUPIE PATYNIE ALE JAK ZROBIC ZEBY CHODZIL POD PS??Canon Tamron Canon Canon Canon Canon Canon -
Pod CS chodzi bez problemow - powinienes miec najpierw zainstalowanego PS i potem instalacja NI - instaluje sie automatycznie w Filters - powinien wyjsc na samym dole jako Neat Image. Z CS2 mi sie nie chcial zaintalowac ale Ted poradzil jak to zrobic:Zamieszczone przez sradSORKI MOŻE ZA GŁUPIE PATYNIE ALE JAK ZROBIC ZEBY CHODZIL POD PS??
http://hazan.emiasto.com.pl/showpost...7&postcount=16
Aha nie wiem czy wersja demo tez sie instaluje i nie wiem jak jest z wczesniejszymi wersjami PS'a.
wYLACZ tEGO cAPS lOCKA ;-)
Janusz
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
wielkie dzieki, chodzi bez problemow, człowiek uczy sie całe życie
Canon Tamron Canon Canon Canon Canon CanonKomentarz
-
Właśnie ukazała się wersja 5.0 programu Neat Image, w którym rzekomo poprawili jakość i efektywność redukcji szumów. Teraz podobno działa 2-2,5 x szybciej niż wersja 4.0.
Dla użytkowników starszych wersji upgrade jest za darmo
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
Dziwnym trafem
wpadl mi w rece Neat Image 4 Pro Plus "przetestowany pod katem ograniczen" przez kolegow zza wschodniej granicy (po angielsku oczywiscie). Gdyby ktos chcial przetestowac poprawnosc dzialania
... sluze pomoca.
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.plKomentarz
-
No to ja chętnie przetestuję...Zamieszczone przez chyrekDziwnym trafem
wpadl mi w rece Neat Image 4 Pro Plus "przetestowany pod katem ograniczen" przez kolegow zza wschodniej granicy (po angielsku oczywiscie). Gdyby ktos chcial przetestowac poprawnosc dzialania
... sluze pomoca.Komentarz
-
Zamieszczone przez Jurek PliethNo to ja chętnie przetestuję...
Poszlo do testow
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
-
Poprawnosc dzialania jest calkiem ok. Ja jestem zadowolony.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
"
Kiedy przyjdą przeszukać dom...
Kiedy przyjdą przeszukać dom,
Ten, w który mieszkasz chłopie,
Kiedy sprawdzą twój CD-ROM,
Oraz na płytach nagrane kopie,
Gdy pod drzwiami staną, i nocą
Nakazem w dłoni w drzwi załomocą
- Wiesz o jaką im chodzi zbrodnię?
Ściągałeś pliki - przez dwa tygodnie!
Już przed twym domem setki są glin,
Dokąd uciekać? Chyba do Chin.
A wszystko przez to, że owe dane,
Wprost z Ameryki były pobrane
Co czyni z ciebie kogoś gorszego,
Niźli mordercę wielokrotnego...
Kiedyś przyjdą na pewno pogrzebać ci w kompie
Czy się zlitują?.. – ja szczerze w to wątpię,
Jak GROM w nocy przez dach się wkują,
płyty połamią, save'y skasują...
Pójdzie się j***ć w Fifie kariera,
znów w NFS'a startujesz od zera,
Choć w Call of Duty wojnę wygrałeś,
choć wiele nocy przez to zarwałeś,
brak tu skrupułów, litości nie mają,
za dyskutowanie zarobisz pałą,
i nie pomogą płacze , lamenty
cały twój hardware w folię zapięty,
już biurko puste, już wiatrak nie huczy
może mnie w końcu to coś nauczy...
Mijają godziny, mijają dni,
chyba zwariuję - wciąż komp mi się śni,
Dzwonię na pały – dłużej nie mogę!
a glina na to: "Nic tu nie zrobię...
Tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją,
kompa pan oddał przebranym złodziejom
"Komentarz
-
Zamieszczone przez VitezKiedy przyjdą przeszukać dom...
Great ! ... but no commentsŁukasz Chyrek
-
Vitez - wierszyk czadowy
To jak to jest z tym Neat Image ?? Gdzieś w necie czytałem, że do użytku domowego jest darmowy. Ale zajrzałem na www.neatimage.com i tam za wersję Home każą płacić ok. 30$.
Czy była jakaś wcześniejsza wersja która była darmowa ???Ostatnio edytowany przez woyd; 1641.Komentarz
-
Home Edition Demo jest za darmo ale ma ograniczenia:Zamieszczone przez woydTo jak to jest z tym Neat Image ?? Gdzieś w necie czytałem, że do użytku domowego jest darmowy. Ale zajrzałem na www.neatimage.com i tam za wersję Home każą płacić ok. 30$.
Czy była jakaś wcześniejsza wersja która była darmowa ???
- brak batch processing (tryb masowy)
- brak zapisu w TIFF
- brak kontroli nad stopniem jakosci zapisu JPG (bodajze default 90% jakosci i tyle)
Home Edition za 30$ ma ograniczenia:
- batch processing max do 50 jobs (czyli np 50 plikow)
- zapis w TIFF lub dowolnej jakosci JPG ale tylko 8bit
- nie jest wersja pluginowa do PSKomentarz
Komentarz