Program do prezentacji

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacech1
    Coś już napisał
    • 2005
    • 98

a próbowałeś picturestoexe ?? jest bardzo prosty i sporo może oto przykładowe prezentacje

mozna w nim tworzyć DVD VCD EXE oraz wygaszacze

i wg mnie dość tani bo Personal license ($24)

Komentarz

• mario1275
      Początki nałogu
      • 2005
      • 420

Ja też polecam ProShow Gold prosty mając odpowiednią ilość zdjeć dopasowujesz długość pokazu do dołączonej ścieżki dźwiekowej dodatkowo możesz do każdego zdjęcia dołączyć komentarz tekstowy lub dźwiękowy na końcu mozęsz zapisać plik na kilkasposobów min jako vcd dvd exe także jako wygaszacz - co ciekawe menu które twożysz do pokazu cd lub dvd działa również w wygaszaczu i exe. Do tego program bardzo prosty w obsłudze - polecam.
      www.modelownia.pl

Komentarz

• RobertS
        Dopiero zaczyna
        • 2004
        • 42

Witam

Ja robię na Pinacle Studio 9, zapis w różnych formatach, wiele przejść które też można edytować 2 ścieżki dżwiękowe i wiele wiele innych.

Pozdrawiam Robert
        40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Komentarz

• borek24

Witam ja proponuję Photo Story 3.0 szybko i przyjemnie http://www.microsoft.com/poland/wind...3_capture.mspx

Komentarz

• gr86
            Początki nałogu
            • 2005
            • 328

jedno pytanko od strony technicznej w jakiej rozdzielczości robicie prezentacje? i jakie jeszcze inne parametry?

Komentarz

• CYNIG
              Uzależniony
              • 2005
              • 694

Zamieszczone przez gr86
              jedno pytanko od strony technicznej w jakiej rozdzielczości robicie prezentacje? i jakie jeszcze inne parametry?
              ja w zależności od parametrów urządzenia końcowego
              jak tylko na monitor to zwykle 800x600, jak z przeznaczeniem na rzutnik multimedialny to zwykle 1024x768 (bo takie ma parametry rzutnik do ktorego mam dostęp).
              https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• gr86
                Początki nałogu
                • 2005
                • 328

wielkie dzięki za info CYNIG, na jakie jeszcze parametry jeszcze trzeba zwrócić uwage?

Komentarz

• CYNIG
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 694

dodam tylko ze na sciane (to znaczy pod rzutnik)daje bardziej nasycone kolory niz na monitor. Moim zdaniem lepiej sie wtedy prezentuja na scianie
                  https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• Jarek Jaworski
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 335

wyglada to bardzo zachecajaco, sam sie przymierzam w tym tygodniu przygotowac przezentacje. Jak bede wiedzial wiecej to sie podziele wrazeniami.
                    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Komentarz

• Art Mag
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 261

ProShowGold i Picturetoexe, w sumie dwa najczęściej używane programy do robienia diaporam. Jak narazie bezkonkurencyjne. W listopadzie są Pomorskie Spotkania z Diaporama juz 26-te Szczegóły http://www.fotoklubzamek.pl
                      ArtMag

Komentarz

• krs76
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 93

Czy ktoś może korzystał z tego programu Magix Photos on CD & DVD 4 ??

Link do sklepu gdzie mozna kupić polska wersję http://sklepwideo.pl/details.php?id=pz100110

Komentarz

• Jarek Jaworski
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 335

Troche czasu minelo, ale w koncu udalo mi sie pobawic troche z Photo to Movie.

program w wersji trial jest dostepny tutaj:

a jego krotki opis tu:

Moze i liczba opcji nie jest olbrzymia, ale uwazam, ze jest to dobre, bo przynajmniej nie przyozdobimy prezentacji

zdjec jarmarcznymi efektami
                          Zaleta jest prostota i cena - $49, moze niezadowalajaca jest kontrola nad eksportem do formatu "filmowego" ale jak

zawsze - cos za cos
                          W linku ponizej umiescilem przygotowana prezentacje w wersji lepszej i gorszej jakosciowo. Trwa ona 2,5 minuty.
                          Przygotowanie po wybraniu zdjec i muzyki zajelo mi 5 godzin, co przy 60 zdjeciach i zupelnie nowym programie jest

calkiem niezlym wynikiem i swiadczy o intuicyjnosci obslugi programu.

Tak wiec podsumowujac sadze, ze warto kupic. Z drugiej strony, nie znam zadnego innego programu do takiego typu prezentacji. Moze ktos po obejrzeniu tej prezentacji podpowie mi w jakim jeszcze programie mozna cos takiego

przygotowac.

Nie wiem jeszcze jak z proporcjami kadru, bo czasami uruchamia mi sie dobrze, czasem obraz jest zbyt scisniety.
                          Wersja trial daje cos od siebie, czyli taki piekny czerwony napis na srodku
                          Polecam sciagnac ta wieksza prezentacje, jednak znacznie przyjemniej sie oglada

Prezentacj jest tu:
                          Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Komentarz

• iczek
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 711

Jestem Jarku pod wrazeniem. Niezle. Kilka rzeczy mi przeszkada, ale w sumie z zaciekawieniem ogladnąłem całość. Czesc fotek naprawde niezla.
                            FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                            Ptaki
                            Portrety
                            Pejzaż

Komentarz

• Jarek Jaworski
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 335

szybko Ci sie sciaga 30 MB
                              Praca byla przygotowana pod katem komercyjnym, ma zachecic kolejnego klientai.
                              Napisz co Ci przeszkadza, to moze cos tam jeszcze poprawie
                              Moze reaktywujesz swoj link, bo ni jak nie moge sciagnac tego filmu o ptakach
                              Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Komentarz

• iczek
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 711

Tan film o ptakach juz przepadl w czelusciach kompa
                                A co do filmu to mam zastrzezenia co do czarnego tla, ktore pojawia sie gdy "odplywa" poprzednie zdjecie. Moze warto aby pod spodem bylo juz nastepne...? Nie wiem tylko czy program daje mozliwosc pracy na tylu warstwach. Czesc fotek jest ciut gorsza od poprzednich i zdecydowanie przydalby sie komentarz z off'u lub jakies symboliczne nawet napisy. Szczegolnie ze to ma hcyba pokazywac potencjal waszego biura i ludzi z nim.
                                Ot taki euagi jedynie. Calosc naprawde fajnie wyglada, a muzyka to skad? Brzmi jak Kill Bill..
                                FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                                Ptaki
                                Portrety
                                Pejzaż

Komentarz

Pracuję...