Program do prezentacji

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mastercheat
    Początki nałogu
    • 2008
    • 477

Zamieszczone przez dinderi
    Tak więc na koniec. Jeśli chcesz wykonac uniwersalną prezentację, którą da się odtworzyc właściwie na każdym odtwarzaczu DVD, wyeksportuj ją do MPEG-2 PAL i zamień na VOB (standardowe DVD), a płyte nagraj zgodnie z ISO9660, bo np. panasonic czasami nie chce odtworzyć płyty DVD nagranej z Joliet.

Ogromniaste dzięki
    O to mi własnie chodziło
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Komentarz

• Merauder
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1092

Potrzebuje rady, potrzebuje jakiegos programiku, ktory wlasnie mi pozwoli zrobic prezentacje. Widzialem Fotostory 3 i w zasadzie mi pasi, zwlaszcza, ze jest za free. Znacie cos innego, rowniez darmowego, co daje wieksze mozliwosci?

Drugie pytanie to w zasadzie tyczy sie tego samego, a konkretnie Pinacle'a 11, bo mam w pracy i wiem, ze w tym watku ktos pare razy wspominal w/w program. Po za edycja wideo(glownie ciecia i laczenia), nie bawilem sie tym softem. Warto w to wejsc, tzn zaoferuje mi to duzo wiecej niz chociazby wspomniane juz Fotostory? Bo jedno wiem na pewno, Pinnacle ma dosc rozbudowany interface i nie wiem czy warto az tak sie zaglebiac.

Dodam tylko, ze prezentacje na uzytek wlasny w mpegu/aviku do ramki cyfrowej, ale rowneiz i na DVD.
      7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Lulu1988
        Uzależniony
        • 2007
        • 522

Krótko i na temat:

miałby ktoś chęci wytłumaczyć łopatologicznie jak zrobić menu w ProShow?
        Chodzi mi o uzyskanie TAKIEGO rezultatu.
        Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez Lulu1988
          Krótko i na temat:

miałby ktoś chęci wytłumaczyć łopatologicznie jak zrobić menu w ProShow?
          Chodzi mi o uzyskanie TAKIEGO rezultatu.
          a nie możesz po prostu autora zapytać? na forum ma nick "ripek"
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Lulu1988
            Uzależniony
            • 2007
            • 522

mmmogę.....że tak nieśmiało odpowiem
            Tylko nie wiedziałem, że Marcin Bittner to forumowy ripek. Dzięki arturs za cynk
            Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• 1982wojtek
              Coś już napisał
              • 2008
              • 62

mam takie pytanie jak usuwacie wszystkie zdjęcia z programu Ulead-VideoStudio 11 bo mi udaje się tylko pojedynczo
              wszystko znaczy NIC!!!

Komentarz

• dzideku
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 32

masz menadżera biblioteki i wybierasz sobie np. obraz i wtedy możesz usunąć cały folder
                jaki wcześniej utworzyłeś z fotkami potrzebnymi do projektu
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                dlatego najwygodniej jest jak fotki potrzebne do projektu wrzucasz we wcześniej utworzony folder w np. obraz i za pośrednictwem menadżera biblioteki dodajesz nowy o dowolnej nazwie i tam wrzucasz fotki potrzebne do projektu. Później usuwasz tylko ten folder i po sprawie
                Pozdr
                Ostatnio edytowany przez dzideku; 17754. Powód: Automerged Doublepost
                www.fotourbaniak.pl

Komentarz

• 1982wojtek
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 62

dzięki wielkie
                  wszystko znaczy NIC!!!

Komentarz

• albercikk
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 258

Witam szanowne grono, mam pytanko, potrzebuje programu który pozwoli mi na:

-Wybraniu efektu przejścia.
                    -dodać muzykę
                    -wybraniu odstępu między zdjęciami.
                    -Pozwoli stworzyć menu aby na DVD klient mógł wybrać interesujący go pokaz np: (plener, ceremonia, wesele) i aby tworzenie tego menu było dość elastyczne to znaczy aby można było zmieniać jego wygląda dodawać swoją grafikę, muzykę i np: zdjęcie na podkład.
                    -Aby program nagrał to na DVD
                    -Aby jakość prezentowanych zdjęć była wysoka.

Przejrzałem wątek i znalazłem następujące programy:
                    ProShow Gold
                    Photo Story
                    Pinacle Studio
                    Picassa
                    Photo to Movie
                    Fotooffice PL
                    PictureToExe
                    MemoriesOnTv
                    Ulead Video Studio

Jeśli coś dobrego pominąłem to proszę mnie naprostować
                    Powiedzcie które z nich posiadają takie możliwości ? - Nie chciałbym tracić czasu i instalować czegoś co nie posiada wymienionych opcji, szczególnie zależy mi na rozbudowanej opcji tworzenia menu do DVD.

P.S. A co myślicie o Adobe Premiere Elements 8 ? - pytam o niego gdyż zamierzam kupić Elements-a 8 więc Premiere by mi się z tym ładnie integrował.

Czy w Premiere Elements można dodać Menu do DVD i wygląd tego menu zmieniać?

Z góry dzięki za wszelkie info na ten temat.

Pozdrawiam
                    - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• gadget_zary
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1046

Kiedyś używałem Pinnacle 9 do montowania filmów dla szkoły,
                      Co do wymagań

1. Jest możliwość wyboru pomiędzy wieloma efektami przejścia + można dokupić dodatkowy pakiet efektów
                      2. Można dodawać muzykę i dźwięki z gotowych ścieżek lub własnych plików
                      3. Odstępy trwania poszczególnych klatek i odstępów a także czasu trwania przejścia są
                      4. Menu można tworzyć własne
                      5. Wbudowana funkcja tworzenia filmów DVD i zapisu
                      6. Jakość zależna od jakości materiału wejściowego i ustawień pliku wyjściowego

Nie wiem jak ten pakiet cenowo wygląda, ja używałem triala + pakiet Hollywood FX (przejścia i inne efekty)

Komentarz

• dzideku
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 32

wszystkie wymagania o których napisałeś spełnia Ulead Video Studio i w sumie jest niedrogi. Jak dla mnie łatwy w obsłudze i efekt końcowy bardzo dobry.
                        Pozdr
                        www.fotourbaniak.pl

Komentarz

• manfred1
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 842

Witam serdecznie mam pytanie jeśli chodzi o ProShow Gold Nie bardzo wiem jak zamienić miejscami zdjęcia i warstwy. Otóż najpierw wklejam zdjęcia następnie do pierwszego slajdu wklejam tło następnie to tło chcę skopiować do wszystkich lub wybranych slajdów jeśli nawet mi się uda skopiować to tło jest nad zdjęciem a nie pod nim Jak zamienić wszystkie slajdy miejscami?
                          Ostatnio edytowany przez manfred1; 11841.
                          Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• albercikk
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 258

gadget_zary, dzideku dzięki wielkie zapomoc.
                            Na razie zacząłem od Adobe Premiere Elements 8 i próbuje ogaranąć o co tam chodzi, dla osoby całkowicie zielonej w programach do filmów jest to prawdziwe wyzwanie, udało mi się już coś skumać na tyle że potrafię jaką taka prezentacje na DVD wypalić (na razie bez jakichś fajnych przejść i bez muzyki) ale z dość fajnym menu co mnie cieszy
                            Z tego co udało mi się rozkminić w tym sofcie to chyba program spełnia moje wymagania wiec jestem zadowolony ale może o czymś nie wiem, może są programy z tej samej półki o wiele lepsze np: dające lepsze efekty, lepsza jakość, fajniejsze możliwości manipulowania menu czy inne dogodności ?
                            Pytam bo chciałbym uniknąć jeśli nie jest to konieczne, instalowania innych programów, nauka obsługi nowego softu trwa jednak sporo, nie mówiąc juz jeśli chciałbym przetestować ich kilka.
                            Powiedzcie czy ktoś próbował tego programu ? (Premiere Elements-a) i ma porównanie do innych opisywanych i polecanych w tym wątku, Jestem prawie zdecydowany na zakup Premiere Elements 8 ale zmienię decyzję jeśli się okaże jest coś o wiele lepszego w tej cenie.
                            A może śmiało brać Premiere Elements bo nie odbiega na - od konkurencji ?

Pozdrawiam
                            Ostatnio edytowany przez albercikk; 8029.
                            - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• diplo
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 298

Ze swojej strony polecam ProShow Gold. Łatwy w obsłudze, szybki i nagrywa jako DVD i jako exe dla kompa. Mnogo przejśc, aaaaa i jeszcze nie jest strasznie drogi
                              5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• manfred1
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 842

Witam serdecznie mam pytanie czy do prezentacji używacie gotowych styli czy raczej tylko poprzez ruch slajdu tworzycie prezentację.
                                Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

Pracuję...