Nagrywanie Video w EOS 100D 450D 40D 50D przez USB (LiveView)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RHF
    Bywalec
    • 2008
    • 125

U mnie to nie działa ;/ (0.0.5) tzn. raz po wielkich bólach ruszyło, ale 2,6 klatki /s
    Za każdym razem twierdzi, bym sprawdził połaczenie, podczas gdy EOS Utylity normalnie działa...
    Ma ktoś jakiś pomysł ?
    5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez RHF
      U mnie to nie działa ;/ (0.0.5) tzn. raz po wielkich bólach ruszyło, ale 2,6 klatki /s
      Za każdym razem twierdzi, bym sprawdził połaczenie, podczas gdy EOS Utylity normalnie działa...
      Ma ktoś jakiś pomysł ?
      Podłącz pod inny port USB. Jeśli komputer stacjonarny to najlepiej do portów z tyłu komputera.

Komentarz

• elix
        Coś już napisał
        • 2008
        • 50

No wiesz przyczyn moze byc kilka, pewnie sam dojdziesz co i jak, u mnie nie ma problemow z tym, ze nie mam pod czas nagrywania uruchomionych innych programow typu winamp czy innych bardziej pochlaniajacych energie kompa, wylaczam tez eos utility, ktory po podlaczeniu aparatu otwiera sie automatycznie, moze potrzebujesz nowsze drivers do motherboard, moze masz cos w BIOS ustawione nie tak, moze po prostu sprobuj inny port USB, moze wystarczy resrart kompa, moze inny USB kabel...moze nie ten model aparatu
        Pozdrawiam:-D

Komentarz

• elix
          Coś już napisał
          • 2008
          • 50

wlasnie zobaczylem ze przy nagrywaniu mozna wlaczyc podglad na LCD aparatu i pobawic sie nastawami, IS nawet dziala podczas nagrywania. Ale pewnie to juz wiecie, jednak napisalem bo nikt o tym nie wspomnial.
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          A jakby ktos mial ochote zobaczyc jak wyglada naagranie przy dziennym swietle http://rapidshare.com/files/18984588...28-135_kit.avi
          widok z okna mam bardzo kiepski, wiec prosze sie nie spodziewac niczego nadzwyczajnego.
          Ostatnio edytowany przez elix; 14540. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• kristof77
            Coś już napisał
            • 2008
            • 65

A tak się skacze obraz bez IS http://vimeo.com/2978814

Komentarz

• patric89
              Początki nałogu
              • 2008
              • 336

przy f11 to się wogóle nie sprawuje. może jakbym wziął lapka na pole w słoneczny dzień trzeba poczekać do lata i się wybrać ze sprzętem na spacer.
              a co do przyspieszenia to też u mnie sie lekkie pojawia
              5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• dzik
                Uzależniony
                • 2008
                • 884

Zamieszczone przez elix
                wlasnie zobaczylem ze przy nagrywaniu mozna wlaczyc podglad na LCD aparatu i pobawic sie nastawami, IS nawet dziala podczas nagrywania. Ale pewnie to juz wiecie, jednak napisalem bo nikt o tym nie wspomnial.
                Hmm, jak wlaczyc podglad i IS?

Komentarz

• elix
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 50

Hej!
                  Jak wlaczysz podglad "SET" to wtedy mozesz sie bawic.

Komentarz

• Piast
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 111

na sprzęcie core2duo 3ghz mam tylko 18 klatek na sekundę ,jakie kodeki najlepiej zainstalować ?
                    Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
                    Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
                    http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.pl

Komentarz

• dream catcher
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 129

Ciekawa sprawą jest to, że kiedy uruchomi się program, przyciśniemy SET na korpusie włączając LV, to mamy możliwość jeszcze bardziej przybliżyć obraz naciskając przyciski "lupa" + i -, co komp wychwytuje jako przybliżenie i tak też nagrywa Przekonwertuję filmiki to wrzucę na jakiś serwer co by pooglądać
                      [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Komentarz

• dream catcher
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 129

Z góry przepraszam za ciemnice 40d + 70-200 f/4 L

1.avi - normalne ogniskowanie od 70 do 200

2.avi - również od 70 do 200, ale z "przybliżeniem" na LV

Jak komuś nie bangla to PM i wyśle na mejla.

No to tyle ode mnie. Zakończyłem swoja misje
                        Ostatnio edytowany przez dream catcher; 16012.
                        [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Komentarz

• grztus
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 107

Zamieszczone przez Piast
                          na sprzęcie core2duo 3ghz mam tylko 18 klatek na sekundę ,jakie kodeki najlepiej zainstalować ?
                          Piast, a spróbuj odhaczyć opcję podglądu wideo na kompie, tuż obok przycisku STOP (ja miałem 10fps, po jej wyłączeniu mam 22fps).

Natomiast mam jeden problem z nagranymi plikami w 40d: czasami nie wiedzieć czemu mają one wymiar 640x480 px, zaś normalnie jest 1024x680px.
                          Kiedy trafia się ten mniejszy plik, część kadru (prawa strona i dół) jest po prostu ucięta. Nie wiem od czego to zależy, gdyż nagrywając kilka identycznych filmów z rzędu (oczywiście zmiana nazwy pliku po każdym zakończonym nagraniu), z tymi samymi ustawieniami aparatu (w ogóle bez jego wyłączania), ten problem i tak się pojawia. Jak na razie jest dla mnie całkowicie losowy.

Komentarz

• Piast
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 111

grztus- wyłączenie podglądu nie zmienia fps (u mnie)
                            rozdzielczość mam 1024x480 ,próbowałem pogrzebać w programie i wtedy mi się rozdzielczość zmniejszyła do 640x480 ,po podmianie na orginalny plik znowu mam 1024x680
                            pytanie czy kom core2duo 3 ghz jest wystarczający ?
                            testy robie na 1d mkIII
                            Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
                            Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
                            http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.pl

Komentarz

• elix
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 50

Z tego co jest w opisie wyglada na to ze Twoj problem moze nie lezec w kodekach, ponoc program jest przypisany do tych modeli: Canon EOS 450D, Canon EOS 1000D и Canon 40D.
                              Pozdrawiam.

Komentarz

• adi3124
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 122

Trochę powalczyłem z odpaleniem tego na mac os leopard no i zainstalowałem program działa ale pokazuje w kółko camera not connected ...
                                EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro

Komentarz

Pracuję...