Problem ze zgraniem Rawów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sylwek123

Problem ze zgraniem Rawów

Witam. Wczoraj zakupiłem 40d z USA. Zainstalowałem wszystkie sterowniki jakie dostałem w komplecie (były 3 płyty) i niewiem dlaczego ale nie mogę zgrywać rawów, przy czym JPG bez problemy się kopiują na komp. Proszę o pomoz w tej sprawie.
    Pozdrawiam
  • fotokor1
    Początki nałogu
    • 2006
    • 373

na płycie eos digital solution disk v 17.1 masz DPP i zoom browser jeśli wszystko zainstalowałeś powinno odpalić bez problemu moze czegoś z płyty niedograłeś
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• sylwek123

hmm ja mam Ver. 15.1
      udało mi sie zgrać ale niestety nie mogę ich otworzyc. Próbowałem przez programy jakie zainstalowały się z płyty i dalej nic. to mój pierwszy kontakt z rawami, czy je wogóle można otworzyć w zwykłej przegladarce zdjeć?? czy tylko w photoshopie itd??

Komentarz

• fotokor1
        Początki nałogu
        • 2006
        • 373

otwórz np. zoom browsera- klikna Acquir &
        camera setting - klik Acquire images -klik start downoald - kurcze znowu gdzieś zasiany program do zrzutów z ekranu i nie mogę inaczej pomóc ja tak zgrywam z czytnika ale można inaczej
        Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

kupiles aparaz za "teoche" kasy - zainwestuj w czytnik kart. nie bedziesz mial problemow

Komentarz

• Memoriz
            Bywalec
            • 2008
            • 188

jeśli chcesz edytować rawy w PS musisz doinstalować biblioteki ,można je pobrać ze strony Adobe.
            .

Komentarz

• DeLonge
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 35

Dokaldnie. Jak uzywasz PS to sicagnij sobie z netu CameraRaw i wrzuc do folderu PS i juz bedziesz mogl otwierac i wywolywac RAWy bez problmeu.

Komentarz

• milciu-tl
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 27

witam-mam ten sam problem .Od kilku miecięcy posiadam 40 d i nie wiem jak sobie poradzić z rawami.Domyślam się ,że SYLWE 123 jest amatorem jak ja w tych sprawach a jest tu na forum kilka osób które się z nas pewnie śmieją ale prosimy o pomoc.Może jakies konkretne linki i wskazówki.prosze.

Komentarz

• fotokor1
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 373

najpierw: jak wrzucasz rawy z karty pamięci? czytnik/? jesli nie to nabyj szybko 20-30 zł, potem wykorzystaj programy dołączone do canona -podane powyżej jeśli nie to ściągnij sobie faststone image viwer - to bardzo fajny program
                  pozdrawiam

Komentarz

• milciu-tl
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 27

dziękuje -zobaczymy co z tego wyjdzie.

Komentarz

Pracuję...