PS - crop + przeskalowanie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

PS - crop + przeskalowanie

Mam takie pytanie - używając cropa z wpisanym rozmiarem w pikselach od razu automatycznie robi się resize - czy (i jeżeli tak to gdzie) jest możliwość sterowania algorytmem resize'u w tym przypadku ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography
  • yogi-bear
    Początki nałogu
    • 2005
    • 366

Zamieszczone przez Krzychu
    Mam takie pytanie - używając cropa z wpisanym rozmiarem w pikselach od razu automatycznie robi się resize - czy (i jeżeli tak to gdzie) jest możliwość sterowania algorytmem resize'u w tym przypadku ?
    Podczas cropowania wyczyść pole "Resolution". Zachowa proporcje, nie zrobi resize.

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

Zamieszczone przez yogi-bear
      Podczas cropowania wyczyść pole "Resolution". Zachowa proporcje, nie zrobi resize.
      nc nie pomieszałes? jak ustawie na 100x100 px i wyczyszcze resolution to nie zmieni proporcji i nie zrobi resize?? Cos tu brzydko pachnie delikatnie mowiac
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• SebaWolf
        Początki nałogu
        • 2006
        • 324

zdaje się że algorytm odpowiedzialny za resize ustawiasz w Preference / General - Image interpolation

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Zamieszczone przez yogi-bear
          Pole resolution jest czyste, resize robi - ja generalnie chcę zrobić resize'a i robię to świadomie, dlatego pytam jak zmienić algorytm a nie jak uniknąć resize'a
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez SebaWolf
            zdaje się że algorytm odpowiedzialny za resize ustawiasz w Preference / General - Image interpolation
            Dzięki - o to chodziło, w domu sprawdzę.
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• yogi-bear
              Początki nałogu
              • 2005
              • 366

Zamieszczone przez Krzychu
              Pole resolution jest czyste, resize robi - ja generalnie chcę zrobić resize'a i robię to świadomie, dlatego pytam jak zmienić algorytm a nie jak uniknąć resize'a
              Dopiero zrozumiałem o co Ci chodzi :-D W sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałem, dobrze wiedzieć.

Komentarz

Pracuję...