Aperture 2 najlepsze wg EISA
Zwiń
X
-
Aperture 2 najlepsze wg EISA
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Tagi: Brak -
-
-
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
melduje sie jako kolejny szczesliwy uzyszkodnik aperture
2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocławKomentarz
-
-
Nie chciałbym wszczynać wojny wywoływarkowej, szczególnie, że nie znam Aperture, ale to króciutkie uzasadnienie, jakie jest zamieszczone na tej stronie jest bardzo ogólnikowe. Podobną funkcjonalność, w szczególności "The open structure provides a means by which third party filters can be developed, and Apple itself is constantly writing new plug-ins" ma np. Bibble Pro ale nie robi się z tego jakiegoś szczególnego halo. Także posiada pewne elementy selektywnej korekty fragmentów fotki. Dodatkowo, Bibble Pro, jako jedyny soft, jest natywnie dostępny na PC, Mac i na Linuksa.
W czym Waszym zdaniem Aperture jest lepszy od innych, wiodących wywoływarek?Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.Komentarz
-
Komentarz
-
Nie bardzo rozumiem.
A jednak to może być dodatkowy argument. Może i konkurencji w pień nie wykasza, ale nie zmienia to faktu że to dobry soft. Ja go wole od konkurencyjnego, ponieważ mi osobiscie się w nim lepiej pracuje. I moim zdaniem zdjęcia otwarte w Aperture, już "difoltowo" wyglądają lepiej. Nie chcę Cię przekonywać do niego, ale zakładanie z góry że soft nie może być bardzo dobry bo to Apple, jest, jak dla mnie, trochę naiwne.To nie argument akurat :-) Może to i fajny soft. Nie mówię nie. Nie podejrzewam jednak, żeby wykaszał konkurencję w pień :-)Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
Mam porównanie tylko z lightroomem i dla mnie aperture jest po prostu wygodniejszy, nie umarł bym gdybym musiał pracować na sofcie adobe, ale jak mam wybór to wolę apple. Ale żadnych konkretów nie podam, same subiektywy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ke?
Ale nikt tak nie twierdzi.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Nie wiem jak w tym aperture 2 ale u mnie np po zapisaniu zdjęcia w PS i otwarciu w irfanView zdjęcie jest ciemniejsze po zapisaniu niż było w PS co jest dość denerwujące
Nie mówiąc juz o tym, że raz tak BW poprawilem, że po wywołaniu miałem żółty zafarb
Ale to juz wina monitora chyba była. Albo moich kiepskich umiejętności.
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
Komentarz
-
To jest Twoja teoria spiskowa :-) Wierzę, że to może być fajowski soft. Nie wydaje mi się jednak, żeby miał przeważać wybór systemu PC. I tylko tyle.Komentarz
-
Komentarz
-
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
UFRaw jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które z założenia korzystają wyłącznie z darmowego softu. Jednak komfortem pracy zdecydowanie ustępuje większości komercyjnych produktów. Choć, jak wiadomo, człowiek nie świnia, do wszystkiego się przyzwyczai
Komentarz
Komentarz