Oprogramowanie darmowe, a zastosowania komercyjne

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

No tak. Ale to sa dwie rozne 'optyki'. Optyka fiskalna i optyka merytoryczna.
    OT - przy nowopisanych postach po lewej stronie zniknal mi avatar. Przy starych sie wyswietla. Pojawia sie takze w prawym gornym rogu strony po zalogowaniu. Jakis kiks? Nie bardzo wiem co sie dzieje.

[ Dodano: 2005-03-15, 07:25 ]
    Bardzo dziwne, tym razem obrazek sie pojawil.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Zamieszczone przez alahari
      Taki np. Gimp jest darmowy i legalny, ale tylko do zastosowań niekomercyjnych. Podobnie jak z załaczonymi do aparatów PSami. Wiec jakby co to mogą sie czepnąć, tak mi sie wydaje
      A ja takie pytanie? Od kiedy GIMP, Linux i kupa innych programow na licencji GNU sa darmowe tylko do zastosowan niekomercyjnych? Chyba sie cos komus pomieszalo. Polecam przeczytac licencje.

http://www.gnu.org.pl/text/licencja-gnu.html < tutaj jest ona po polsku

W praktyce jesli chodzi o GIMP'a uzywanie kilku jego czesci jest ograniczone komercyjnie ze wzgledu na patenty ograniczajace niektore algorytmy, ale nie jest to ograniczenie dotyczace calego programu. Szczegoly mozna znalezc na odpowiednich stronach.
      ...

Komentarz

• mario1275
        Początki nałogu
        • 2005
        • 420

nikogo nie obchodzi czy program z którego korzystasz w firmie przynosi ci zyski czy starty ważne że z niego korzystasz i to wystarczy by cię ścignąć.
        www.modelownia.pl

Komentarz

Pracuję...