Zapsuty EOS Utility

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • papuziara
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 39

Zapsuty EOS Utility

Może ktoś wie jak to naprawić.

Zainstalowałam oprogramowanie z płytki od Canon'a [win Vista]. Podłączyłam aparta 40D i wszystko działało. Lecz!!! w połowie zgrywania zdjęć z aparatu program się zawiesił. Może było to spowodowane tym, że od połowy były również raw'y. Po restarcie kompa, po uruchomieniu programu cały czas wyskakuje błąd:

Opis:
    Stopped working

Podpis problemu:
    Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3
    Podpis problemu: 01: eos utility.exe
    Podpis problemu: 02: 2.3.1.3
    Podpis problemu: 03: 47980e33
    Podpis problemu: 04: System.Configuration
    Podpis problemu: 05: 2.0.0.0
    Podpis problemu: 06: 4536f318
    Podpis problemu: 07: 27c
    Podpis problemu: 08: 9
    Podpis problemu: 09: IOIBMURHYNRXKW0ZXKYRVFN0BOYYUFOW
    Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6000.2.0.0.768.3
    Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Przeinstalowałam już programy kilka razy nawet po całkowitym usunięciu wszystkiego z kompa, ale nic nie pomogło. Update ze strony Canon'a też nie pomaga.
    Pozdrawiam,
    Kamila
    • 2007
    • 1851

Najprostsza, najefektywniejsza i bezproblemowa metoda na zgrywanie plików z karty CF (RAWów w szczególności) czytniczek za 20 zł.
    Jeśli nie dysponujesz innym RAW konwerterem najważniejsze by D.P.P. działał.
    C-F-K - forever

Komentarz

• Max78
      Bywalec
      • 2008
      • 172

Dodam tylko, ze mozna dorwac za 35PLN czytnik Hama z ukladem, ktory pozwala na kopiowanie plikow z predkoscia do 32MB/s (UDMA). W praktyce moje CF Sandiska Extreme III, ktore maja 30MB/s zasuwaja na tym czytniku przecietnie 27-28MB/s... A kopiowanie z aparatu przez soft canon'a, to mordęga dla sadomasochistow
      (Chyba, ze masz malo fotek i/lub sa to jpg'i )
      ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...

Komentarz

• papuziara
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 39

Na razie muszę to jakoś naprawić, bo mam pełną kartę i chcę robić zdjęcia moją nową zabawką Czytnika chwilowo brak.
        Pozdrawiam,
        Kamila

Komentarz

• ErnestPierwszy
          Uzależniony
          • 2006
          • 734

Zamieszczone przez papuziara
          Na razie muszę to jakoś naprawić, bo mam pełną kartę i chcę robić zdjęcia moją nową zabawką Czytnika chwilowo brak.
          Zabawka działa, problem z kompem.
          Może spróbuj przywrócić system od najnowszego punktu. Może Vista zaktualizowała się w tle...

Albo zainstaluj najnowszy service pack do visty - właśnie wyszedł

I potem spróbuj z EosUtility.

Komentarz

• papuziara
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 39

Zabawka działa ale karta pełna, więc można by rzec, że nie działa...

Service pack nie pomógł ale dzięki za info
            Pozdrawiam,
            Kamila

Komentarz

• Kaspior
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 19

Przeyłanie zdjęc do komputera

Witam.
              Mam problem z przesyłaniem zdjec z 40D do komputera,chociaz zostało zainstalowane oprogramowanieEOS Digital Solution Disk.Nie pojawia się ekran wyboru(EOS Utility) Proszę o pomoc.

Komentarz

• Kolaj
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3293

Możesz kombinować a i tak skończy się tym, że kupisz sobie czytnik kart na USB. Koszt bliski zera a rozwiązuje wiele problemów.

Komentarz

• Kaspior
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 19

Dziękuje Kolaj ale to jednak nie rozwiązuje problemu chociż jest to jakieś rozwiązanie, nie otwiera mi mrogramu ,a wiem ze jest zainstalowany. Komp spelnia wszystkie wymogi operacyjne.Pozdrawiam.

Komentarz

• grzbiet
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 180

W Viście Panel sterowania-Odtwórz dyski lub inne nośniki automatycznie-Wybierz akcję-Zapisz. A Kolaj prawdę rzekł Od siebie powiem, że szykuję się na wyjazd i testowałem zgrywanie fot na lapka, i zgrywałem przez byle jaki czytnik (na codzień w desktopie używam Chiefteca) i myślałem, że mnie trag szlafi Z 5 razy wolniejszy transfer...

Komentarz

Pracuję...