Dpp 3.4.1
Zwiń
X
-
-
JPG nie ma tu jakiś specjalnych zalet. Po prostu nie widzę różnicy przy założeniach jak w poprzednich postach
1. Raw, sharpness 0, resize, zapis jpg, w jpg sharpnes 120, zapis
2. Raw, sharpness 0, resize, zapis tif (16 bit), w tif sharpnes 120, zapis do jpg
1
2
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie ma przysłony i ogniskowej w exifie, bo to obiektyw to Nikkor 20/2.8 AISWiniKomentarz
-
Na wypadek gdyby ktoś pomyślał, że obrazki są identyczne - oto wykaz róznic (wzmocniony dla oka):
W hołdzie prestidigitatorom z JPEG (Joint Photographic Experts Group)! ;-)Ostatnio edytowany przez ewg; 7397.Komentarz
-
Komentarz
-
Aż potestowałem odszumianie w DPP i jest... tak samo cienkie, jak C1v4. V3.7 zresztą też idealne nie było. Nie ma się więc co łamać ;-)Komentarz
-
Komentarz
-
Mnie z kolei bardzo ucieszyło rozpoznawanie wszystkich długich tele Canona. Pozornie są to szkła, w których nie ma co poprawiać, ale po dołączeniu Extenderów pojawia się aberracja chromatyczna, którą można teraz b. ładnie usunąć za pomocą DPP. A że jest to jakiś problem, wystarczy pooglądać zdjęcia ptaków na tle nieba robione przez najwybitniejszych polskich fotografów przyrody i nie tylko
Komentarz
-
Komentarz
-
Czy DPP udostępnia jakąkolwiek regulację shadow/highlights (albo coś podobnego)? Dla łatwości z jaką uzyskuję się w nim ładne kolorki przebolałbym nienajszczęśliwszy interface, ale brak bardziej zaawansowanych opcji dotyczących korekty ekspozycji często go dyskwalifikuje...Body, stałki, zoomikKomentarz
-
Regulację taką możesz osiągnąć korektą ekspozycji, kontrastu i położenia skrajnych punktów krzywej na histogramie (plus krzywe na karcie RGB). Niestety aż tak proste to nie jest.Komentarz
-
Czy istnieje coś takiego po polsku lub ewentualnie po niemiecku?Komentarz
-
zgadza się, dlatego lepiej tego okna już nie używać.
(nie klikać 2x na miniaturce)
zamiast tego należy w main window zaznaczyć kilka miniaturek i kliknąć (raz) pierwszą ikonę z lewej: edit image window (lub nadusić Ctrl + strzałka w prawo). Tool palette będzie zadokowane, i do tego można szybko przeskakiwać pomiędzy (wcześniej zaznaczonymi) fotkami (Ctrl + strzałka w górę/dół). polecam!
pozdro.,
m.
Tak. Istnieje wersja polska i jest dołączona na CD do 40D (ok. 33 MB) pod
nazwą: EOS DIGITAL Software Instruction PL, a w skład tego zestawu
wchodzą:
Digital Photo Professional - Instrukcja obsługi
EOS Utility - Instrukcja obsługi
EOS Utility - Instrukcja obsługi
(1D Mk II N, 1Ds Mk II, 1D Mk II, 1Ds, 1D, 5D, 30D, 20D, 10D, 400D, 350D,
300D, D60, D30)
Picture Style Editor - Instrukcja obsługi
ZoomBrowser EX - Instrukcja obsługiKomentarz
-
Iksrat: a mozesz to wrzucic na jakiegos rapidshare.com czy cuś? Ja mam na cd jeno wersje EN ww. pliku :]
(ewentualnie moge podac maila i wrzuc to do mnie na skrzynke, a powiesze online)....ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz