Ostatnio jest spora obniżka na Portrait Professional. Wychodzi ok 140 złociszy - może być dobry moment żeby kupić.
Portrait Professional
Zwiń
X
-
Portrait Professional
Ostatnio jest spora obniżka na Portrait Professional. Wychodzi ok 140 złociszy - może być dobry moment żeby kupić.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Tagi: Brak -
Wszystko jest w PS, wiedząc czym i jak można spokojnie zrobić dwie różne twarze. Tak powstają jedynki z celebrytami do programów telewizyjnych i kolorówek dla niepiśmiennych gospodyń domowych. Btw.: w innym wątku inny user, całkiem skądinąd dobry fotograf, przekonuje o konieczności retuszu każdego portretu. Odpadam. -
Spokojnie napewno, ale czy szybciej. Coraz bardziej istotna jest nie sama mozliwosc zrobienia, ale kwestia jak szybko to zrobisz.
Nie uzywalem tego programu nigdy, ale sprobuje triala.
Cena naprawde atrakcyjna - jak za przymiotnik uzyty w nazwie programu :-)
Ciekawe do kiedy jest ta promocja.Komentarz
-
tak na pierwszy rzut oka fajne całkiem5d grippen
17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...Komentarz
-
rzeczywiscie warte uwagi narzedzieCanon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 LKomentarz
-
Dzięki Janusz za info, właśnie zassałem programik.SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Komentarz
-
A ja kupiłem
Super sprawa!
To narzędzie które na pewno pozwoli szybko klientowi zaprezentować możliwości retuszu fotografii - dla mnie bomba.
Często się zdarza, ze klient chce aby mu coś 'poprawić' - a to narzędzie umożliwia zdecydowanie przy nim co będziemy robić - a co zostawiać. Potem praca w PS jest o wiele przyjemniejsza, bo wiesz czego klient oczekuje.
U mnie pojawił się nowy element w ciągu zadań
:
Bridge -> Lightroom -> Portrait Professional -> Photoshop
(pierwsza selekcja -> wstępna obróbka -> szybkie poprawianie -> pełny retusz)
I mam nadzieję, że mi to bardzo przyśpieszy pracę. Cena - śmieszna.
Tylko nadmienię, że do zakupu zachęciła mnie dodatkowo Narzeczona, która właśnie siedzi z otwartą buzią i poprawia zdjęcia z wakacji (komary ją pogryzły :P :P )5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...Komentarz
-
Komentarz
-
pisałem już wcześniej o tym programie mam go już jakiś czas, efekty które pozwala osiągnąć na psie musiałbym spędzić 3 razy więcej czasu
a tu efekt psucia
) tym
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
Podobają mi się efekty tego programu a cena za oszczędność czasu rzeczywiście bdb. Mam nadzieję że za miesiąc ta sama cena będzie bo dopiero wtedy sobie kupię
.
Komentarz
-
bez urazy ale dla mnie to jednak plastikiem zalatuje, brunetka po lewejpisałem już wcześniej o tym programie mam go już jakiś czas, efekty które pozwala osiągnąć na psie musiałbym spędzić 3 razy więcej czasu
a tu efekt psucia
) tym
wygląda jeszcze cacy choć brak porów trochę razi ... natomiast blondyna po
prawej ma zepsuty światłocień koło ust i nosa ... mz tablet +trochę treningu w PSie i lepsze efekty niż Portrait Professional...
przynajmniej naturalniej
Komentarz
-
To, że PS będą lepsze efekty - to ja nie przeczę
Ale wyobraź sobie sytuacje 'podbramkowe' -> dla zobrazowania - przykład z życia wzięty:
- w fotografii ślubnej - wstępny retusz wszystkich wybranych przez młodych ujęć, lub docelowy retusz ujęć na mniejszy format
- w fotografii prywatnej - moja narzeczona wyretuszowała w 3h wszystkie niedoskonałości związane z pogryzieniem przez komary (właśnie o twarz chodzi - tak to jest jak się człowiek przykryje na plaży ręcznikiem, po który wejdą 2-3 takie 'owady' :P )
- szybki retusz fotografii 'na miejscu' - np. w plenerze, czy przy napiętych terminach - efekt 3 minut pracy będzie na pewno lepszy niż 3 minut w PS.
Wiadomo - program ma ograniczenia, i szczególnie doskwiera tu to co jest również jego zaletą - pewna automatyzacja. Człowiek na pewno robi swoją pracę najlepiej. Dlatego ja zostanę przy pracy w PS za każdym razem kiedy zlecenie ma być wykonane z najwyższą starannością.
Portrait Professional wydaje mi się pewnym kompromisem - stosunkowo dobra jakość (również dla osób, które nie siedzą w PS tak mocno), przy niewygórowanym nakładzie czasowym. Jak już wcześniej napisałem - dla mnie znalazł on odrazu miejsce między LR a PS, ale nie zamiast PS...
A tak na koniec, to i tak fotki VanMurdera i PrzemkaBiałka są świetne. Jedyne czego można się tylko obawiać, to to, że już nigdy w magazynach kobiecych nie zobaczymy prawdziwej, naturalnej cery pięknych kobiet, a sprzedaż kosmetyków do pielęgnacji cery i przeciwzmarszczkowych ciągle będzie rosła
Gdyby coś takiego jak PP było w rzeczywistości (z taką samą skutecznością i prędkością) - to ktoś zarobiłby majątek
...
5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...Komentarz
-
Adamie to ja odpowiem ci tak pierwsza sprawa przy pełnej klatce wiadomo detali jest więcej, druga rzecz twoje zdjęcia to zbliżenia na twarz, tu są dwie postacie i ciężko by było nawet 5d, tak myślę, kolejna sprawa to nie wiem czy miałeś coś wcześniej z cropem ale fotki robiłem przy iso 400 i 640 z świetlenem lampy studyjnej( nie błyskiem) ze statywu szklem 50 1,8 czyli ani iso ani szklo nie najwyższych lotów, ale mogę cię zapewnić że było to robione na plakaty na targi mody w Dusseldorfie i ze zdanych relacji, projektantki to zaawansowanym firmom bardzo się te zdjęcia podobały, zreszta edytorzy z "modnej bielzny" też nie mają zastrzeżeńbez urazy ale dla mnie to jednak plastikiem zalatuje, brunetka po lewej
wygląda jeszcze cacy choć brak porów trochę razi ... natomiast blondyna po
prawej ma zepsuty światłocień koło ust i nosa ... mz tablet +trochę treningu w PSie i lepsze efekty niż Portrait Professional...
przynajmniej naturalniej
)
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
Czy jest w tym programie mozliwosc przeskoczenia czasochlonego ustawiania znacznikow oczu, nosa, ust, twarzy.
Chcialbym w tym programie np. tylko poprawiac cere i moc zaznaczyc jej obszar zwyklym pedzlem. Mozliwosc dodawania i odejmowania obszarow cery jest potem dostepna.
Na razie probuje triala, a w nim nie da rady przeskoczyc procedury zaznaczania.Komentarz
-
A czy tym programem można "wyczyścić" tylko twarz czy też np. inne odkryte miejsca ciała: ramiona, nogi etc.Komentarz

Komentarz