Nowy plugin do PS.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qwerty1237
    Bywalec
    • 2005
    • 240

Zgadzam sie z kolega VanMurder. Plugin oczywiscie nie zrobi nic wiecej czego nie daloby sie osiagnac w peesie. Jedynym ciekawym ficzerem w pluginach z seri Nik jest oryginalny sposob aplikowania efektow, ograniczajacy do danego obszaru.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Komentarz

• schabu
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1352

jak się przerabia kupę zdjęć dziennie to jednak taka forma wygody jest praktyczna i opłacalna. po to są pluginy, akcje czy skróty. a ten swoją drogą jest dosyć przyjemny
      Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Riccardo
        Uzależniony
        • 2005
        • 691

-> VanMurder - zaleta tego plug-inu jest algorytm odpowiednio dobierajacy maski. W PS zostaje Ci w zasadzie reczne bo jego automatyczne algorytmu jak np color range sa mocno takie sobie. Kiedys uzywalem Coco - bardzo to przyspiesza prace, a jak wiesz czas to pieniadz, zwlaszcza w reklamie gdzie wszystko jest na wczoraj.
        ->bercow - ja juz widzialem ten plugin w tego typu "sklepach" co linka przyslales I masz fajny cytat w podpisie - normalnie jakbym sam to powiedzial
        Pozdrawiam
        Riccardo
        --
        Fuji & Ricoh

Komentarz

• VanMurder
          Uzależniony
          • 2007
          • 600

Zamieszczone przez Riccardo
          -> VanMurder - zaleta tego plug-inu jest algorytm odpowiednio dobierajacy maski. W PS zostaje Ci w zasadzie reczne bo jego automatyczne algorytmu jak np color range sa mocno takie sobie. Kiedys uzywalem Coco - bardzo to przyspiesza prace, a jak wiesz czas to pieniadz, zwlaszcza w reklamie gdzie wszystko jest na wczoraj.
          z tym do końca nie mogę się zgodzić wprawdzie, nie testowałem tego plugin'a własnoręcznie, ale na filmiku z "parą młodych", widać wyraźnie że ten wspaniały algorytm to kicha - gostek zmieniał wysycenie i jasność pola na którym stała para młodych ale ta korekta wpłynęła również na kolor skóry modeli !!!? więc po co płacić $250 jak i tak później musimy wymasować sami poszczególne fragmenty, nie łatwiej tego zrobić od razu ....? $250 zainwestować w skałkę która sprzętowo poprawi wysycenie i kontrast
          testowałem kila może nawet kilkanaście plugin'ów reklamowanych m.in. na CB - niestety przydatność ich jest minimalna - NIC NIE ZASTĄPI ręcznej roboty.

jendyny mz przydatny plugin to oszumiacz http://neatimage.com
          pozdrawiam
          mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Riccardo
            Uzależniony
            • 2005
            • 691

Zamieszczone przez VanMurder
            z tym do końca nie mogę się zgodzić
            (ciach)
            masz racje oczywiscie ze nic nie zastapi recznej roboty - ja mowie o tym ze moze to przyspieszyc robote, bo latwiej wymaskowac potem skore niz babrac sie z maskowaniem zboza Z drugiej strony jak mamy juz reczna maske to mozemy potem dowolnie zmieniac ten kolor. Z doswiadczenia wiem (na podstawie Coco) ze takie plug-iny sa bardzo przydatne, bo czasami maskowanie jakis ******* to po prostu gra niewarta swieczki
            BTW Ja tego plugina nie kupie bo dla 1% sytuacji gdzie bylby dla mnie naprawde uzyteczny to nie warto - i mysle ze tu lezy sedno sprawy VanMurder
            Ostatnio edytowany przez Riccardo; 2115.
            Pozdrawiam
            Riccardo
            --
            Fuji & Ricoh

Komentarz

• bercow
              Bywalec
              • 2007
              • 226

A wiec 'zakupilem' Nik Software Color Efex, i tak mamy taki oto efekt, w 5 min, bo polega to na szybkiej pracy, wszytko wykonane w PS CS2, zadnego dodatkowego mieszania.

A wiec daje foty i linki
              1. Fota orginalna, z wikipedi, licencja GNu, opuszczona cerkiew foto
              2. Auto retusz PS, a wiec auto - level/kontarst/kolor foto
              3. Auto rutusz Nik SCF, opcja pojawila sie w filtrach foto
              4. Filtr NIK SCF, Granduated Filer foto
              5. Filtr NIK SCF, Low Key Filtr foto
              6. Porownanie wszystkich jedna obok drugiej foto

1.2.3.4.5.
              Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
              dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
              nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Komentarz

• VanMurder
                Uzależniony
                • 2007
                • 600

wszystkie wyglądają jak nieumiejętnie popsute ... może spróbuj na zdjęciach większej rozdzielczości ... efekt zaprezentowany nie mógłby być reklamą tego plugin'a - słabiutko to wygląda

Komentarz

• korona-pl
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 277

Zamieszczone przez VanMurder
                  jendyny mz przydatny plugin to oszumiacz http://neatimage.com
                  do odszumiania to polecam Noise Ninja - mz lepszy od Neat Image
                  Photo Ninja is a professional-grade raw converter that delivers exceptional image quality with a distinctive, natural look.
                  pozdrawiam
                  Jacek

nie karmię troli...

Komentarz

• bercow
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 226

@VanMurder
                    Zgadza sie, ale to 5 fotek 5 minut, czyli jak przeglad filtrow, i zapisujemy, wydaje mi sie ze mimo iz wygladaja dennie, to lepiej niz to co oferuje PS. A zdjecie jest z wiki na GNU, aby nikt nie mial pretensji.

To moze jakas baza pluginow przydatnych do edycji fotek :d
                    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował

Komentarz

• VanMurder
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 600

Zamieszczone przez bercow
                      @VanMurder
                      ... to lepiej niz to co oferuje PS.
                      chyba nie masz pojęcia co oferuje PS... fotka przykładowa bez plugin'ów

Zamieszczone przez bercow
                      To moze jakas baza pluginow przydatnych do edycji fotek :d
                      lepiej zainwestuj w dobrą książkę np. Scott'a Kelby nie będiesz potrzebował żadnych plugin'ów - może z drobnymi wyjątkami jak Noise Ninja czy NeatImage...
                      Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790.

Komentarz

• bercow
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 226

@VanMurder

Mialem na mysli nie mozliwosci PS, ale opcje auto - level/kontarst/kolor, a ksiazke tez bym kupil, ale ona po EN, wiec z filmow bym cos wyniosl, ale z ksiaki nio juz mniej. Mam jakies filmiki, ale czasu nie mam dla Ps.

Komentarz

• Malin
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 276

W księgarni można zapoznać się z ofertą Wydawnictwa Helion (opisy, fragmenty książek, opinie czytelników, spisy treści, recenzje). Można także dokonać zakupu wybranych książek (codziennie inna książka w promocji, zestawy promocyjne, kupony).

Prosze, jak duzo ksiazek zostało przetlumaczonych. Też uważam, że podstawowa wiedza o maskach i warstwach da takie efekty jak ten plug-in. Jedynym zastosowaniem tego pluginu to w zdjęciach ślubnych i studniówkowych jeśli chce ktoś to zrobić na odwal się i jeśli ktoś nie ma zsystematyzowanej pracy w postaci akcji.

Owszem, pod względem algorytmów ten plug-in jest lepszy od Auto-levelsów itd. Ale kto kupuje PhotoShopa za pare tysięcy żeby korzystać z auto-sth????!!!
                          Regulamin pkt 8

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez korona-pl
                            do odszumiania to polecam Noise Ninja - mz lepszy od Neat Image
                            http://www.picturecode.com/
                            Do odszumiania to polecam Neat Image - mz lepszy od Noise Ninja.

(no co? taki sam poziom argumentów )

Komentarz

Pracuję...