Zabezpieczanie zdjęć hasłem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1572

Zabezpieczanie zdjęć hasłem

Czy jest jakiś program, który ma taką funkcję ? Ma to działać tak, że
    oglądam galerię zdjęć a kiedy dojdę do zabezpieczonego to pojawi się
    stosowny komunikat o wprowadzeniu hasła.
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Ale chodzi Ci o galerię internetową czy np. zdjęcia na płycie?

Komentarz

• Shadow
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1572

Na płycie. Daję komuś 100 zdjęć na płycie, ale część jest zabezpieczona przed otwarciem przez hasło (pojawia się stosowny komunikat i trzeba wklepać hasło).

Komentarz

• Kolaj
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3293

no, to możesz zdjęcia wymagające hasła spakować zipem zabezpieczonym hasłem i gotowe.

Komentarz

• Shadow
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1572

no to chyba najprostsza metoda

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez Shadow
            no to chyba najprostsza metoda
            Nie tylko prosta ale i dosyć skuteczna. Chyba, że masz jakieś inne dodatkowe wymagania, o których nie pisałeś.

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

To może lepiej zrobić prezentację w exe-ku i zabezpieczyć hasłem...
              Jak to będzie normalnie wypalone to całe zabepieczenie na nic, poza tym jak już komuś dasz hasło do zipa to ktoś sobie otworzy i skopiuje bez problemu - a prezentacja w exeku już będzie cięższa do "skrakowania"
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• werek
                Początki nałogu
                • 2007
                • 404

ale jest taki programik"resource editor" ktory potrafi z exe'kow wyciagac takie dane. raz zrobilem taka przezntacje i skasowalem jedyne zdjecia, na szczescie nie moje, ale musialem je pozniej odzyskiwac i bylo ok.

jezeli chcesz dac komus do przejzenia to tylko przentacja exe (nie wszyscy maja wiedze jak wyciagac z takich prezentacji zdjecia)

jezeli jakiejs firmie sprzedajesz to mozesz je spokojni spaskowac z haslem (chociaz haslo do zip'a lamie sie w przeciagu 2h)

najbezpieczniejsza metoda jest pojscie do osoby i przedstawienie zdjec na wlasnym sprzecie, wtedy bedziesz mial pewnosc ze objrza tylko te co potrzeba.
                Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• Shadow
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1572

ale exe-k to dotyczył by całej partii zdjęć a mi raczej chodziło o zblokowanie jakiegoś jednego konkretnego z całej reszty

Komentarz

• Shadow
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1572

Można zahasłować konkretne pliki programem Folder Guard. To podobne
                    rozwiązanie jak z zipem tylko bez pakowania. Ja miałem raczej na myśli jakiś
                    konkretny program graficzny np. Irfanview w którym hasłujemy cześć zdjęć a
                    następnie odpalamy pliczki i oglądamy sobie w tymże programie. Kiedy
                    dojdziemy do zahasłowanego pojawia się komunikat "Wpisz hasło aby obejrzeć"
                    i tyle. Tylko Irfan takiej funkcji nie posiada A mam wrażenie, że kiedyś
                    taki program widziałem.
                    Ostatnio edytowany przez Shadow; 272.

Komentarz

• orzeh
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 98

Zamieszczone przez Shadow
                      Można zahasłować konkretne pliki programem Folder Guard. To podobne
                      rozwiązanie jak z zipem tylko bez pakowania. Ja miałem raczej na myśli jakiś
                      konkretny program graficzny np. Irfanview w którym hasłujemy cześć zdjęć a
                      następnie odpalamy pliczki i oglądamy sobie w tymże programie. Kiedy
                      dojdziemy do zahasłowanego pojawia się komunikat "Wpisz hasło aby obejrzeć"
                      i tyle. Tylko Irfan takiej funkcji nie posiada A mam wrażenie, że kiedyś
                      taki program widziałem.
                      bo moze ktos sobie taki programik napisal, w sumie to nie takie trudne
                      co do wyciagania zdjec z exe to oczywiscie sie da, ale jesli zdjecia nie sa dolaczone do exe jako resources tylko inaczej to juz lipa

co do lamania zipa w 2h - wszystko zalezy od dlugosci i skomplikowania hasla.
                      pozdrawiam
                      orzeh

Komentarz

• Marx44
                        • 2007
                        • 14

A może coś takiego
                        Crypton 1.2

Komentarz

• kompi
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 55

Hosting obrazków, jak inne ale wyróżnia się m.in: -możliwością zabezpieczenia obrazka hasłem -możliwością usunięcia obrazka -możliwością uploadu obrazka prosto z konsoli linuksa

http://pano360.pl |
                          Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Zamieszczone przez kompi
                            -możliwością uploadu obrazka prosto z konsoli linuksa
                            Na Imageshacka też się da
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• kompi
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 55

Zamieszczone przez muflon
                              Na Imageshacka też się da
                              Ten śmieszny opis z wykopu skopiowałem. Pewnie jeszcze inne cuda wianki można robić typu kopiowanie prosto z dyskietki, pulpitu i pewnie z Mac'a też sie da
                              http://pano360.pl |
                              Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Komentarz

Pracuję...