przerzucanie z DPP do PSa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikie_001
    Coś już napisał
    • 2005
    • 75

przerzucanie z DPP do PSa

Hej,
    szukalem na forum, ale nie znalazlem....

wywoluje RAWa w DPP - ostatnio przestalem uzywac ACRa. W DPP z mnenu Tools przerzucam zdjecie do PSa. Do tego momentu wszystko dziala wspaniale.
    Wspaniałe jeszcze jest to, iz obrazy konwertujas sie w 16b, ale kazdy nazywa sie "untitled" - oryginalne nazywy plikow gdzies po drodze sa "gubione". Dzieje sie tak w przypadku PS2 i PS3. Czy jest jakis trik, aby pliki w PSie nazywaly sie tak jak te w DPP?

Drugie moje pytanie (chodz odpowiedz znajac C jest z gory wiadoma) jest takie - czy zamiast PS, w takiej automatyce przerzutu mozna wykorzystac GIMPa? Bo na chwile obecna aby coz zedytowac w GIMPie musze to najpierw zedytowac a pozniej wejsc do GIMPa i otworzyc do edycji.
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
  • ewg
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1079

DPP uruchamia program, który jest wpisany w rejestrze tutaj:

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{6DECC242-87EF-11CF-86B4-444553540000}\LocalServer32]
    @="C:\\Program Files\\Adobe\\Adobe Photoshop CS2\\Photoshop.exe /Automation"

Może to w czymś pomoże...

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1709

Jako że GIMP nie czyta tiffów 16 bitów to nie przejdzie - przynajmniej u mnie

[email protected]

Komentarz

• sbogdan1
        Początki nałogu
        • 2007
        • 359

Zamieszczone przez mikie_001
        Hej,
        szukalem na forum, ale nie znalazlem....

wywoluje RAWa w DPP - ostatnio przestalem uzywac ACRa. W DPP z mnenu Tools przerzucam zdjecie do PSa. Do tego momentu wszystko dziala wspaniale.
        Wspaniałe jeszcze jest to, iz obrazy konwertujas sie w 16b, ale kazdy nazywa sie "untitled" - oryginalne nazywy plikow gdzies po drodze sa "gubione". Dzieje sie tak w przypadku PS2 i PS3. Czy jest jakis trik, aby pliki w PSie nazywaly sie tak jak te w DPP?

Drugie moje pytanie (chodz odpowiedz znajac C jest z gory wiadoma) jest takie - czy zamiast PS, w takiej automatyce przerzutu mozna wykorzystac GIMPa? Bo na chwile obecna aby coz zedytowac w GIMPie musze to najpierw zedytowac a pozniej wejsc do GIMPa i otworzyc do edycji.
        Ja natomiast w DPP robię w ten sposób że po wszystkich korektach klikam w okienko ,,process,,na samej górze pierwsze z prawej ,otwiera się nowe okno klikam w ,,execute,,i fotka zapisuje sie w skazanym folderze jako jpg,o nazwie DPP-xxxxx. Jeżeli wrzucę ją do PSa i dodatkowo poddam jej obróbce to po zapisaniu nadal zachowuje swoja nazwę DPP-xxxxx,
        EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

Pracuję...