No to muszę się dogadać z bratem. On kupi, ja będę używać
To chyba legalne co?
Studenckie wersje Adobe już wkrótce!
Zwiń
X
-
-
Hm, fajne. Gdzie można znaleźć jakieś dokładniejsze informacje na ten temat? :> Każdy student może sobie takiego PS'a zafundować?
Komentarz
-
Z tego, co czytałem, żeby aktywować program, trzeba wysłać kserokopię legitymacji studenckiej. Natomiast nie ma ograniczenia co do rodzaju studiów. Ja już mam niestety ten etap życia za sobą
Komentarz
-
-
No właśnie, pisze że wystarczy wysłać kserokopię legitymacji studenckiej, jednak aż niewiarygodne dla mnie jest że w takiej cenie mogę się bawić oryginalnym PS. Dlatego muszę dotrzeć do "regulaminu promocji" :-)Komentarz
-
W tym nie ma nic niewiarygodnego. Wielu producentów oprogramowania w ten sposób postępuje. Po prostu Adobe dopiero teraz zrozumiał, że to na dłuższą metę po prostu się opłaca, bo Ci studenci się przyzwyczajają w ten sposób do narzędzia i potem nie będą chcieli pracować na niczym innym. I wtedy Adobe a nie np. Corel sprzeda im wersję komercyjną.
Fajnie, że nawet można tego PS-a po skończeniu studiów legalnie używać, oczywiście w zastosowaniach niekomercyjnych.Komentarz
-
Hm no to się kurczę prawdopodobnie zdecyduje. Będę miał święty spokój i będę się mógł bez obaw bawić moim ulubionym programem
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
ja mam córę w liceum plastycznym, ne wiecie czy się załapie..?? na komputroniku było napisane:"...dla uczniów, studentów..."Komentarz
-
Własnie - czy licencja obejmuje również uczniów? (czyt. podstawówka, gimazjum i liceum)Komentarz
-
"Po zakupie trzeba będzie wysłać do Centrum Autoryzacji kopię legitymacji studenckiej w celu aktywacji"
Tak więc piszą tylko o legitymacjach studenckich a nie szkolnych.Komentarz
-
Komentarz
-
-
Rozumiem.
Myślałem, że może widziałeś EULA :-)
Do czasu pokazania się EULA, zgadywanie jakie będą warunki zakupu to jak wróżenie z fusów.
Pozostaje inna kwestia - jeśli "przekombinujemy" z kupnem takiego CS3, to nie będzie się on w sensie legalności niczym różnił od pirata, którego można ściągnąć z sieci za darmo...Komentarz
Komentarz