Capture One Pro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miklo
    Uzależniony
    • 2006
    • 681

1. Jest możliwość w preferencjach.
    2. Nie można. Taka możliwość jest dopiero od wersji 4.x
    3. Skopiuj ustawienia kontrastu jednego zdjęcia na resztę.

Podobno (wg P1) 15-go ma się pojawić w końcu wersja PRO 4.x. Poczekaj, ściągnij, zobacz. Może Ci podejdzie :-)

Komentarz

• piomakdt
      • 2008
      • 2

Zamieszczone przez Janusz Body
      No tak, czasem ktoś musi mnie pchnąć.

Komentarz

• krzysiek29
        Bywalec
        • 2007
        • 189

Mam C1 LE uaktualniłem do do 4.5.1 i nie widzi mi sRAW-ów z 50D.
        Widzi inne sRAW-y tj z 40D i 1D.
        Czy coś trzeba jeszcze odznaczyć? Czy ktoś może pomóc?
        pozdrawiam Krzysiek

Komentarz

• krzysiek29
          Bywalec
          • 2007
          • 189

Dostałem odpowieź od producenta, że sRAW-y z 50D będzie obsługiwać wersja 4.6.
          pozdrawiam Krzysiek

Komentarz

• quail
            Początki nałogu
            • 2008
            • 400

Używałem C1 3.7 i przesiadłem się na wersję 4. Interface jest o wiele przyjemniejszy.

Co do problemów jakie do tej pory napotkałem:

1. Wersja 4.1 wywalała się podczas odczytu niektórych RAWów z EOSa 10D (4.0 i 4.0.1 łykały te same pliki bez problemu). Problem zgłosiłem, obiecali naprawić w kolejnym release. 4.1.1 teś się wywalała... wytłumaczyli, że kolejny release to 4.5.

2. Wersja 4.5 łyka zarówno pliki RAW z 10D jak i 1DsII, natomiast jest sporo wolniejsza od poprzedniej, a wszystkie prewki wygenerowane przez 4.0 niestety tworzy od nowa. Mam ponad 20 tys. RAWów na dysku i teraz przeglądanie staje się udręką.

Komentarz

• 2marekm
              Początki nałogu
              • 2007
              • 419

Czy jest możliwość wyłączenia w wersji 4.5 odszumiania ?. Często przy "auto" i wysokich czułościach bardzo rozmywa kolor czerwony na styku z innymi.
              Oczywiście można to robić za każdym razem suwakami, ale dobrze by było zrobić to na stałe.

Komentarz

• quail
                Początki nałogu
                • 2008
                • 400

Zamieszczone przez 2marekm
                Czy jest możliwość wyłączenia w wersji 4.5 odszumiania?. Często przy "auto" i wysokich czułościach bardzo rozmywa kolor czerwony na styku z innymi.
                Oczywiście można to robić za każdym razem suwakami, ale dobrze by było zrobić to na stałe.
                Ustaw oba suwaki na 0, później kliknij w rozwijane menu nad nimi (trójkącik w górnym prawym rogu) i wybierz "Save as Defaults".
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Acha, dzisiaj wyszła sersja 4.6. Ktoś już testował? Ja chwilowo zrobiłem downgrade do 4.0.1 z powodów wydajności nowszych wersji C1...
                Ostatnio edytowany przez quail; 22409. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• 2marekm
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 419

Zamieszczone przez quail
                  Ustaw oba suwaki na 0, później kliknij w rozwijane menu nad nimi (trójkącik w górnym prawym rogu) i wybierz "Save as Defaults".
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Acha, dzisiaj wyszła sersja 4.6. Ktoś już testował? Ja chwilowo zrobiłem downgrade do 4.0.1 z powodów wydajności nowszych wersji C1...
                  Ależ oczywiście, że też na to nie wpadłem.
                  Dziękuję.

Komentarz

• oyster
                    • 2007
                    • 12

Czesc wszystkim. Mam dwa pytania.
                    1. Ile ustawic wyostrzanie zeby nie przesadzic(amount, threshold)- zrobilbym to metoda prob i bledow ale mam dosc stary komputer i konwertowanie jednego zdjecia zajmuje kilka minut.
                    2. Jezeli w exposure wykres jest plaski od 189-255 to czy powinienem przesunac prawy suwak do 189?

Komentarz

• Richie
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 625

Zamieszczone przez quail
                      Dalej słabo z wydajnością....znowu wróciłem do 4.0.1
                      Richie
                      FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

Pracuję...