nie bardzo orientuję się o który cień Ci chodzi, ja tam widzę sam makijaż, ale na cienie to najlepiej używać stempla o kryciu 40 - 50% (zależnie od przykładu) o ustawieniu mode: na lighten. Chyba że chodzi Ci o tą czarną kropę pomiędzy kącikiem oka a nosem - jeśli chodzi o to to tu cudów niema "tradycyjnymi" metodami tego nie usuniesz, że tak powiem musiałbyś po prostu tam w jakiś sposób namalować ten kawałek skóry...
usunięcie cienia
Zwiń
X
-
-
-
-
Troche tam jeszcze zostało cienia i tej dziwnej faktury ktora mi sie pojawila (ale to jest do naprawienia). Jutro mam kolo wiec nie mam za bardzo czasu by nad tym posiedziec.
Zreszta, nie za bardzo radze sobie w PSie:/
P.S. Cień wzdluz nosa tez mial zniknac?Ostatnio edytowany przez Hubert01; 6359.5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exIIKomentarz
-
O Hubert01 to jest własnie mniej więcej to o co kaman. Nie męczę Cię skoro masz kolosa ale jak byś miał jutro chwilkę to please napisz wmiarę jak dla głąba jaktego dokonałeś.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
-
kami74 sprawdz PW
prosze by ktoś to dokonczyl bo ja naprawde teraz nie dam rady, cala noc przede mna z xazka i kolejna rowniez
chyba ze sie koledze nie spieszy to dopracuje cienie i ta dziwna fakture na gorze nosa, ale niepredko
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exIIKomentarz
-
Nie spieszy mi się. Nic to popróbuje jeszcze powalczyć trochę. Jakby jeszcze ktoś chciał "powalczyć" to zapraszam. i dziękuję wszystkim za pomoc5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
C42 też całkiem OK. Jak to robicie, że niema tego blura. Mi przy stemplowaniu zawsze rozmyte wyłazi.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
-
bo stemplek, latka to zle narzedzia w tym momencie... zawsze da Ci efekt blura... w tym przypadku ja pozyczylem sobie skore z policzka i tak ze 3-4 razy (tryby mieszania na warstwach pisze z pamieci ale na 90% byl to lightsoft tudziez screen). a jak juz uzywalem stempla to trzeba dobrac odpowiednia twardosc i jechalem chyba w trybie lightnes...Komentarz
-
c42 i Hubert01 zrobili to the beściacko. Pozostałym również serdecznie dziekuję za pomoc. Wrzucę jutro finalną wersję "obrabianego portretu do mojej galerii na CB .Pozdrawiam5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
-
-
Wrzuciłem w galerii finalny portret http://canon-board.info/showthread.php?t=7719&page=28 , który powstał też dzięki wam. Pozdrawiam5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R

Komentarz